Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Utxesa inicia el camí a la regularització

4 fotos

L'Ajuntament de Torres de Segre ha posat en marxa el procés per regularitzar la situació de les diverses urbanitzacions construïdes al voltant de l'embassament d'Utxesa. Actualment es troben en una situació no reglada, amb algunes deficiències en subministraments com podria ser la xarxa de clavegueram o l'enllumenat públic. Ara, la Generalitat vol legalitzar la situació a totes les urbanitzacions catalanes amb aquestes característiques a través d'una llei que acull les construccions anteriors a 1985. Les primeres edificacions d'Utxesa daten de finals dels 60.

Les urbanitzacions Forneret, Tossal-Molí, Pescadors-Escamais i Salouet neixen com a refugis per a pescadors i aixoplug per aficionats a la pesca. Amb el pas dels anys, però, s'ha convertit en una zona residencial que no reuneix les condicions mínimes establertes per llei. A tot això cal afegir-hi que es tracta d'un Espai d'Interès Natural, pel que encara és més necessària la seva regularització.

Actualment el projecte es troba en fase de redacció i aprovació dels documents que s'han de presentar per aconseguir la legalitat urbanística de la zona, que hauria d'estar enllestida a finals d'enguany. Un cop aprovada aquesta fase, s'espera una altra convocatòria per obtenir el finançament necessari per dur a terme les obres. Per això, l'Ajuntament de Torres demanarà un crèdit a l'Institut Català del Sòl sense interessos que posteriorment els veïns d'Utxesa hauran de retornar amb quotes d'urbanització al mateix consistori.

La revista Altanto!! ha pogut parlar amb un dels veïns d'Utxesa, qui ha manifestat la seva satisfacció per la regularització de les urbanitzacions després de més de 30 anys amb una situació no reglada.

 

Data de Publicació 26 Abril de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " obres , Utxesa "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.