Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

La confiança i l'autoestima s'adquireixen dels 0 als 3 anys

Les dones de Gimenells van organitzar una xerrada per entendre millor la conducta dels seus fills

1 fotos

"Entendre una mica més els nostres fills". Aquest és el títol de la xerrada que va protagonitzar el psicòleg Marcos Febas al local de Sant Isidre de Gimenells, organitzada per l'Associació de Dones de Gimenells en el marc de la Setmana Cultural de la vila. Febas va dividir la infantesa en diverses etapes per tal d'explicar quines necessitats té cadascuna d'elles.

Dels 0 als 3 anys és quan s'adquireixen la confiança i l'autoestima. Els pares han d'atendre els reclams del seu fill i comunicar-s'hi per tal que aquest se senti protegit. Dels 3 als 6 prenen la conducta dels pares com a referencial i inicien el camí cap a la independència. En la següent etapa, dels 6 als 10 ja assumeixen determinades normes socials i esdevenen autònoms i, finalment, dels 10 als 12, en l'anomenada preadolescència, inicien el procés de socialització i de cerca d'identitat. Febas va indicar que a partir d'aquí comença l'adolescència en sí, un període que pot durar anys. En aquest sentit, el psicòleg va recordar que abans es passava de la infància a l'adolescència, mentre que avui dia, la conducta adolescent comença cada cop més aviat i acaba més tard.

En l'etapa de l'adolescència, explicava Febas, el suport i la necessitat de grup, de pertànyer a un col·lectiu i de buscar la identitat d'un mateix és el més important pel jove. En aquest sentit, per això alguns joves mostren rebel·lia per deixar clar que no pertanyen al grup dels adults.
Saber posar límits, que pare i mare es posin d'acord en l'educació i les normes dels fills, entendre què vol comunicar el nen o nena -ja sigui amb dibuixos, jocs o problemes conductuals- i passar-hi temps de manera activa -jugant amb ell- i no només passiva -ser-hi present- són les eines claus per entendre millor els nostres fills.


Data de Publicació 15 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " associacions de dones , Educació , Gimenells i Pla de la Font , xerrades salut "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.