Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

El moviment 15M revoluciona el país

  • Imatge d'arxiu
1 fotos

El moviment 15M ja forma part de la història d'Espanya. El que va sorgir com una manifestació gairebé improvisada a diverses ciutats espanyoles un 15 de maig s'ha convertit mica en mica en un col·lectiu de totes les edats, amb força i pressió política i social que mou a milers de persones arreu del país.

Lleida es va unir a la iniciativa d'acampar a les principals places de les ciutats el 18 de maig. Durant gairebé tres setmanes, una mitjana de 30 persones pernoctaven a Ricard Vinyes en símbol de protesta pel sistema polític i econòmic actual. Madrid, per la seva banda, es va convertir en l'acampada de referència, igual que la de plaça de Catalunya de Barcelona.

Malgrat que els polítics creien que les acampades durarien només fins el dia de les eleccions, per aquest motiu gairebé no es van pronunciar al respecte, el moviment dels indignats es perllonga encara ara avui dia tot i que sense acampar a les places.

Els esdeveniments més polèmics, les imatges dels quals han donat la volta al món, responen al desallotjament forçat sota el nom de "tasques de neteja" a Ricard Vinyes i a Catalunya. La brutal càrrega que van protagonitzar els Mossos d'Esquadra a Barcelona va qüestionar la tasca del conseller d'Interior, Felip Puig. Dies més tard, davant el Parlament, es va viure un enfrontament amb la policia, del qual el col·lectiu dels indignats va desvincular-se totalment manifestant-se com pacífic i no violent.

Les assemblees continuaran a Lleida tots els diumenges però tenen previst reprendre el gruix de les accions després de l'estiu amb una cassolada el 15 de setembre.

 

Data de Publicació 28 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " acampadalleida , Lleida , moviment indignats , spanishrevolution "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.