Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Eleccions Generals 20-N. El vot vàlid, el nul, l'abstenció i el vot en blanc

1 fotos

Existeixen certs mites o creences al voltant del vot en blanc i de l'abstenció amb dubtes sobre si tenen algun significat, a qui afavoreixen i sobretot, si es tenen en compte. La resposta a la darrera pregunta és NO. El nostre sistema electoral no contempla l'abstenció i el vot en blanc, en realitat, serveix per perjudicar als partits minoritaris i afavorir el bipartidisme.

 

Vot vàlid

El vot vàlid és el que escull, d'acord amb les normes del procés electoral, una opció política i la diposita dins l'urna. Aquests vots determinaran la composició dels òrgans a escollir.

 

Abstenció

L'abstenció és un vot no vàlid i per tant no es comptabilitza. La teoria diu que el ciutadà s'absté quan o per una banda vol manifestar que no creu ni en els partits polítics ni el sistema electoral o, per l'altra, quan no ha exercit el seu dret a vot, sigui pel motiu que sigui. A la pràctica, no té cap efecte al resultat electoral. Només cal fer una ullada a les darreres eleccions generals, on un 26,15% de la població no va anar a votar. O en les autonòmiques, amb un altíssim 33% d'abstenció. Aquestes xifres no van tenir cap repercussió i, en el pitjor dels casos, es van obviar.

 

Vot nul

A efectes pràctics té la mateixa repercussió que l'abstenció: cap. El vot nul es manifesta anant a votar però alterant algun o alguns dels elements del procés electoral: sobres o butlletes ratllades o alterades o amb dos butlletes de diferents formacions polítiques.

 

Vot en blanc

El vot en blanc és el que genera més polèmica. Alguns asseguren que no afavoreix a cap partit polític, però no obstant és un vot vàlid i per tant, es comptabilitza. Això vol dir que si els partits necessiten un mínim d'un 3% dels vots per obtenir representació, amb el vot en blanc aquesta xifra augmenta, perjudicant d'aquesta manera als partits minoritaris. El número de vots necessaris per entrar al Congrés o al Senat serà més alt en funció del nombre de vots en blanc que hi hagi. 

En aquest sentit, cal destacar la creació de la formació política Escons en Blanc, que promet no ocupar cap càrrec polític. En aquestes eleccions, els diputats que obtingui aquest partit no seran assumits per ningú i quedarà la cadira buida.

 

Vídeo explicatiu

Candidats i candidatures al Congrés dels Diputats i al Senat per Lleida


Data de Publicació 15 Novembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " eleccions , Espanya "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.