Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Les obres d'ampliació del Saladar podrien començar aquest any

15 fotos

Sembla que tot està encarrilat per a que les obres de construcció de la segona fase de l'escola Parc del Saladar d'Alcarràs estiguin incloses als Pressupostos de la Generalitat d'aquest 2012. Però no diguem blat fins que no sigui al sac i ben lligat. Almenys això és el que deuen pensar els membres de l'AMPA, que han vist com les obres estaven adjudicades i sobre plànol a punt de començar-se i de cop i volta es van paralitzar per les retallades del govern autonòmic. El camí no ha estat fàcil i per fer-se sentir han protagonitzat diverses accions de protesta.

El primer dia d'escola, com ja publicava aquesta revista, els pares, mares i alumnes van fer una simbòlica cassolada i van penjar pancartes reivindicatives demanant l'inici de les obres. Setmanes més tard es repetia la protesta, aquesta vegada comptant amb la creativitat dels nens i nenes, que havien fet un dibuix que portava per títol "Com voldríem que fos la nostra escola". Juntament amb la FaPac (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) i altres AMPA, també van emprendre una caminada popular a Lleida per criticar les retallades, l'endarreriment de les obres i exigir que es compleixi amb les previstes. La FaPac creu que els barracons haurien de tenir una durada de 3 anys, mentre que Ensenyament s'ha fixat un termini de 8 anys.

El primer pas pel compromís ha arribat de la mà del republicà Carmel Mòdol. El diputat d'ERC per Lleida va demanar al govern d'Artur Mas que s'ampliï el col·legi durant el 2012, una proposta que va ser acceptada per CiU i considerada com a obra prioritària. Ara caldrà esperar que el compromís verbal es faci efectiu. En aquest sentit, el consistori alcarrassí també va aprovar una moció amb la mateixa finalitat.

L'última de les accions que ha dut a terme l'AMPA d'aquesta escola ha estat una festa reivindicativa amb inflables per la canalla i una xocolatada. Amb to irònic, un dels membres es va disfressar d'Artur Mas i va col·locar de manera simbòlica la primera pedra de les obres d'ampliació. 

"He anat més de 10 vegades a Ensenyament", explicava resignat el president de l'AMPA, Jordi Posino. I és que s'ha de destacar la feina d'aquesta entitat, que fa mesos i mesos que lluita per aconseguir que els més de 250 nens i nenes d'aquest centre rebin l'educació en les instal·lacions que es mereixen. 

 

 

Data de Publicació 16 Gener de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , centres educatius , crisi econòmica , Educació , mobilitzacions ciutadanes , obres , retallades "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.