Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

'La culpa del fracàs escolar no és dels mòbils'

3 fotos
La televisió, els telèfons mòbils, els videojocs...sovint són acusats de ser la principal causa del fracàs escolar, però això no és més que un tòpic. Almenys així ho demostra un estudi sobre el fracàs escolar realitzat a tota la població des de l'any 1976 fins al 2004, que indica que hi ha una vinculació molt estreta entre la classe social de l'alumne i l'èxit acadèmic que pugui tenir.

Amb el títol Fracàs escolar: causes objectives i possibles solucions i en el marc de les jornades culturals de Torres de Segre, Daniel Gabarró, mestre, psicopedagog i llicenciat en humanitats, va explicar les 5 claus del fracàs escolar. El primer té a veure amb la classe social, el segon amb el gènere, el tercer amb l'equiparació del fracàs escolar amb el fracàs personal, el quart amb la manera com s'ensenya a aprendre i l'últim és desconegut. 

A partir d'aquestes conclusions, Gabarró va proposar tornar a l'escola entenent aquesta com a eina de transformació social i no com a fàbrica. També va parlar de modificar la llei d'educació i d'ensenyar a ensenyar als docents per tal que paraules tan utilitzades com "penseu", "fixeu-vos", "recordeu", buides de significat, esdevinguin instruccions concretes com per exemple "penseu com dibuixaríeu Torres de Segre amb aquarel·les en aquest paper" o "penseu en què escriuríeu en aquest full si haguéssiu de demanar més transport públic al poble". Segons Gabarró, són formes de pensar ben diferents que no es concreten quan el professor es dirigeix a l'alumne.

 

 

Data de Publicació 14 Febrer de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , Torres de Segre , xerrades culturals "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.