Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103



Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

La UdL farà demà les classes al carrer com a símbol de protesta

CCOO convoca una vaga pel 22 de maig en contra les retallades que vol aplicar el Govern

1 fotos

Els alumnes de la Universitat de Lleida faran demà les classes als carrers de Lleida com a símbol de protesta per la pujada de taxes a les matrícules universitàries. Concretament, la carrera d'Educació Infantil ho farà a la Plaça Sant Joan des de les 8 fins les 12h i es preveu que també ho facin les diverses disciplines als carrers de la ciutat.

En la mateixa línia, la Federació d'Ensenyament de CCOO de les Terres de Lleida ha convocat diverses accions per manifestar-se en contra de les retallades plantejades pel ministre Wert i que probablement aplicarà la consellera Rigau. Segons el sindicat, aquestes retallades "són l'atac més dur a l'ensenyament públic en molts anys, ja que implicaran un depreciació important de les condicions de l¡aprenentatge de l'alumnat i de les condicions de treball del professorat". En aquest sentit, CCOO afirma que Galícia, el País Basc i Andalusia ja han dit que no pensaven aplicar-les, però que Catalunya "s'hi ha apuntat ràpidament"

Pel 12 de maig, el sindicat anima a tothom a donar suport a la manifestació d'aniversari del 15-M. Pel 17 de maig, han programat assemblees a tota la comunitat educativa, que tindran lloc a la Sala Paolo Freire Lleida. Per culminar aquestes accions, han convocat una vaga pel 22 de maig

Les noves retallades, d'aprovar-se, significarien:
- Un increment de la jornada lectiva del professorat de com a mínim 25 hores a primària i 20 a secundària.
- Un increment de les ràtios amb caràcter general, segons la següent distribució: a infantil i primària es passa de 25 a 30 alumnes per aula; a l'ESO, de 30 a 36; al batxillerat, de 35 a 42; i a la FP, de 30 a 36.
- No es nomenarà personal extern al centre per cobrir les substitucions fins transcorreguts deu dies lectius (14 de naturals) des de l'inici de la baixa. Aquesta mesura pretenen aplicar-la ja aquest mateix curs.
- A més es mantenen les 28 hores de permanència al centre en secundària i les retallades al primer estadi així com els nous crèdits per accedir a cada estadi.

 

 

Data de Publicació 08 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , Lleida , mobilitzacions ciutadanes , retallades "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.