Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Més polèmica pel Dipòsit de Residus de Seròs

 • Presentació d'al·legacions d'alguns alcaldes del Segrià
 • Presentació d'al·legacions d'alguns alcaldes del Segrià
 • Presentació d'al·legacions d'alguns alcaldes del Segrià
 • Presentació d'al·legacions d'alguns alcaldes del Segrià
 • Presentació d'al·legacions d'alguns alcaldes del Segrià
 • Finca on s'ha d'instal·lar el Dipòsit de Residus
 • Barranc de l'Aiguamoll
 • Finca on s'ha d'instal·lar el Dipòsit de Residus
 • Manifestació a Lleida en contra la instal·lació del Dipòsit de Residus
 • Manifestació a Lleida en contra la instal·lació del Dipòsit de Residus
10 fotos

Els tràmits per aprovar la instal·lació del Dipòsit de Residus Controlats de classe II al terme de Seròs continua el seu procés. Fins ara diversos col·lectius, entitats i ajuntaments han mostrat el seu suport o rebuig a aquest projecte a través de 600 al·legacions, de les quals més de la meitat són a favor. L'última novetat d'aquesta qüestió és la presentació d'un miler d'al·legacions a la proposta de resolució per part de 17 ajuntaments del Segrià, dels quals 10 són de CiU, 4 de partits municipals, 1 de PP, 1 de PSC i 1 depenent de Lleida.

En primer lloc, els consistoris al·leguen que existeixen galeries mineres subterrànies a la zona, una qüestió desmentida per l'alcalde de Seròs, el republicà Gabriel Pena, ja que les mines antigament s'explotaven en direcció horitzontal i no cap a sota terra. Pel que fa a infiltracions de residus líquids contaminants que podrien afectar la captació d'aigua del Segrià Sud, Pena recorda que es tracta de residus inerts, impermeabilitzats i embalats i que, en qualsevol cas, hi ha una granja amb un embassament de purí més propera a la captació d'aigua que el propi dipòsit i que probablement té menys controls de seguretat.

Una altra qüestió són els sediments rellevants del terreny, els quals no s'haurien tingut en compte a l'hora de conrear les parcel·les contigües però sí per la construcció del dipòsit. Per últim, referent a l'afectació del barranc de l'Aiguamoll, val a dir que la revista Altanto!! ha visitat la zona on s'ha d'instal·lar el dipòsit i s'ha pogut observar que hi ha trams que aquest torrent s'ha colgat de terra per tal de conrear la terra sense que ningú hagi al·legat res al respecte. 

"Cap dels que estaven presentant al·legacions s'han llegit el projecte", explicava Pena a la revista Altanto!!. "Tenen la voluntat d'ofegar el govern de Seròs per qüestions polítiques", afegia. En aquest sentit, cal recordar que la instal·lació d'aquest dipòsit suposaria un ingrés d'un màxim de 300.000 euros anuals al consistori que servirien també per mantenir instal·lacions utilitzades per poblacions veïnes com el tanatori, el pavelló poliesportiu o l'institut. A més, segons l'alcalde de Seròs, el projecte també inclou un programa social de suport a entitats esportives i culturals així com també el foment d'activitats mediambientals. 

D'altra banda, Pena ha recordat que els molins de vent d'Almatret també perjudiquen el turisme ornitològic de Seròs, però que des del consistori no es van posicionar en contra. 

Amb tot, el projecte no ha estat paralitzat per la Ponència Ambiental de la Generalitat al no trobar cap factor de risc pel territori i per les persones que hi viuen. Ara, però, caldrà esperar la resposta a les al·legacions presentades el passat 23 de març pels ajuntaments d'Aitona, Albatàrrec, Alcanó, Almatret, Alpicat, Artesa de Lleida, Benavent, Corbins, Gimenells, La Granja d'Escarp, La Portella, Llardecans, Maials, Soses, Torrebesses, Sunyer i Sucs.

 

Data de Publicació 26 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , dipòsit residus Seròs , mobilitzacions ciutadanes , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.