Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

La Paeria comença l'enderrocament els dos edifics contigus a l'enfonsat dimarts

1 fotos

L'Ajuntament de Lleida ha declarat en ruïna imminent els edificis del carrer Múrcia 11 i 13, que són els immobles de la part del darrere del de carrer Tallada, 16, atès que tenen un lligam estructural entre els tres edificis i no garanteix la seva estabilitat. Així ho han comunicat a les tres famílies dels pisos d'aquests edificis els tinents d'alcalde, Marta Camps i Josep Presseguer aquest dimecres i avui mateix ja han començat les tasques.

D'altra banda, l'Ajuntament de Lleida ha presentat aquest dimecres una querella contra el propietari de l'edifici del carrer Tallada, 16, que es va ensorrar aquest dimarts, i contra els responsables de l'enderroc de l'edifici adjacent per un possible delicte d'imprudència greu amb resultat de lesions i danys. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que els serveis jurídics han presentat la documentació "per possibles negligències en l'execució de l'enderroc o en el manteniment de l'edifici".

La querella que ha presentat la Paeria relata la relació de fets que han tingut a veure amb les possibles causes de l'ensorrament de l'edifici del carrer Tallada, 16. Així, explica que el propietari d'aquest immoble no va avisar el passat divendres de les esquerdes que hi havia a la seva propietat ni al seu propi arquitecte tècnic ni als serveis tècnics de l'Ajuntament de Lleida, tot i la gravetat que podia suposar l'existència d'aquestes patologies per a la seguretat de l'edifici. El propietari va avisar només a l'arquitecte que havia dirigit l'enderroc de la casa contigua (Tallada, 18), que havia estat fent el seguiment de les esquerdes existents a conseqüència d'aquesta actuació i que, fins i tot, al mes de març havia lliurat una certificació tècnica de consolidació i solidesa de l'edifici.

Tot i la possible gravetat de l'esquerda horitzontal que havia aparegut, fet que hagués requerit el desallotjament immediat de l'immoble, el tècnic de l'enderroc de la casa contigua (Tallada, 18) es va personar a l'edifici el mateix dimarts a les 9 del matí per inspeccionar les patologies. És llavors quan procedeix a alertar els propietaris dels dos edificis per prendre mesures d'urgència i apuntalar l'edifici de forma immediata, tot i que no va avisar en aquell moment al tècnic municipal. Finalment, l'edifici es va col·lapsar i es va desplomar, sense temps per prendre cap mesura ni apuntalament.

Cal recordar que l'edifici de Tallada, 18 / Múrcia, 15 va ser declarat en ruïna imminent a conseqüència d'un TEDI (test d'inspecció extraordinària) i va ser enderrocat a finals del 2011, col·locant uns testimonis a la paret mitgera per fer-ne el seguiment i constatar l'evolució de l'edifici contigu (Tallada, 16). A principis del mes de maig d'enguany, l'arquitecte director de l'enderroc de Tallada, 18 presenta un escrit on explica que s'han revistat els testimonis i cap d'ells s'havia mogut.

 

Continuen les tasques de desenrunament

Durant el dia d'ahir van continuar les tasques de desenrunament, després que la matinada de dimecres acabés d'executar-se l'enderroc d'algunes parts de l'edifici que no s'havien ensorrat. Ros ha subratllat que els Bombers de la Generalitat han pogut assegurar que ja no hi havia cap més víctima. L'esfondrament de l'edifici del carrer Tallada, 16 va provocar dos ferits, un home de Mali d'uns 45 anys i una noia de Guinea d'uns 25 anys, i tots dos ja van ser donats d'alta i es troben en bon estat.

A conseqüència d'aquest enderroc, que preveu que prolongui fins divendres o dissabte, l'Ajuntament ha ordenat el desallotjament preventiu dels veïns de l'edifici colindant, Múrcia 7 i 9. En total, són 12 pisos en els quals hi viuen unes 30 persones, als quals l'Ajuntament de Lleida reallotjarà fins que acabin les tasques d'enderroc.

 

 

Data de Publicació 04 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , Bombers , equipaments , Lleida , seguretat ciutadana "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.