Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

CiU es manté al Baix Segre, el PSC pateix una davallada i ERC es dispara en nombre de vots

El PP i ICV pugen lleugerament i la CUP s'estrena amb vots a tots els municipis

1 fotos

La federació nacionalista manté l’hegemonia a Lleida amb 8 diputats, malgrat en perd un; el PSC en perd dos; i ERC, la gran triomfadora, en guanya 2; mentre que ICV torna al Parlament


El president en funcions Artur Mas haurà d’iniciar el camí cap a l’Estat Propi  amb ‘companys de viatge’. Així ho va deixar clar ahir la nit després de fer-se oficials els resultats, en què la ‘majoria excepcional’ esperada per CiU va quedar lluny del que s’esperava, ja que la federació nacionalista ha perdut 12 diputats respecte el 2010.

ERC, en canvi, és sense cap mena de dubte, la gran triomfadora, ja que ha més que duplicat el seu nombre d’escons (de 10 a 21). El vot independentista ‘útil’, se n’ha anat a la formació republicana, potser també atret per la claredat del missatge sobiranista del seu nou  líder, Oriol Junqueras.

El PSC, en canvi, es desploma, i passa dels 28 als 20 diputats. ICV capitalitza en part el vot antiretallades i passa de 10 a 13; i els que pugen amb força són Ciutadans, de 3 a ), i la CUP, que en la primera vegada que concorren al Parlament aconsegueix representativitat amb 3 diputats.

Per la seva part, el PP surt airós de la comtessa i fins i tot aconsegueix un diputat més, sumant-ne 19.

Pel que fa als resultats en clau local, o sigui al Baix Segre, es constata que CiU es manté, més o menys, en nombre de vots. Això no obstant, la força que es dispara als municipis del Baix Segre es Esquerra Republicana de Catalunya. En municipis com Alcarràs, fins i tot  més que duplica el seu nombre de vots, passant dels 289 el 2010 als 705. En aquest municipi, CiU es manté i únicament guanya un vot, dels 1.434 als 1.435; El PP i ICV també pugen en nombre de vots. La pujada d’ERC en nombre de vots també es força visible a Aitona, Albatàrrec, Corbins, Seròs o Soses. Pel que fa el PSC, baixa en tots els municipis del Baix Segre. Pel que fa la CUP, s'estrena amb vots a tots els muncipis. 

El panorama a partir d’ara serà saber amb qui o amb quins companys de viatge Artur Mas iniciarà aquest nou camí, i, amb quines condicions si entregaran aquesta companys.

 

Consulta els resultats.

 

Data de Publicació 26 Novembre de 2012
Comentari Article16 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " eleccions "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.