Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

L'Ajuntament d'Alcarràs redueix en un milió d'euros el deute municipal

El ple del passat dijous aprova per al 2013 un pressupost de 8 milions d'euros, un 5% menys que el 2012

1 fotos

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcarràs -ERC i PSC- ha aconseguit en un any i sis mesos de mandat reduir en un milió d'euros el deute municipal global de 9,3 milions d'euros. A més a més, la previsió és que a finals del 2013 aquest deute s'hagi reduït en 1,7 milions d'euros, segons va explicar l'alcalde, Miquel Serra, en el ple celebrat el passat dijous.

Aquest descens del deute ve marcat, segons informa la Regidoria d'Hisenda del consistori, per la gestió econòmica de l'actual consistori, basada en:

1. Polítiques d'estalvi i de control de la despesa per a cadascuna de les regidories.

2. Renegociar a la baixa els contractes amb empreses proveïdores de l'Ajuntament a canvi de fraccionar els pagaments.

3. Externalització d'alguns serveis amb l'objectiu de reduir clarament el seu cost.


Per una altra banda, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcarràs també ha aconseguit en aquesta any i mig de mandat ‘eixugar' el calaix de factures impagades en un 90,17%. A començament de 2011 hi havia factures de proveïdors pendents de pagar per un valor de 1,8 milions d'euros; mentre que el passat mes d'octubre, la quantitat que queda per pagar és de 170.178 euros. Aquesta mesura ha anat acompanyada de la reducció dràstica dels terminis de pagament als proveïdors, que ha passat dels més de 212 dies durant el primer trimestre de 2011 als menys de 40, com avui fa de manera generalitzada l'Ajuntament amb tothom, sigui quina sigui la quantitat. Cal remarcar que aquesta reducció de factures impagades s'ha fet sense necessitat de sol•licitar a l'Estat cap crèdit del Fons Estatal per pagar proveïdors.


L'alcalde, Miquel Serra, va assegurar que s'està aconseguint redreçar el rumb de les finances municipals a base d'un nou model de gestió econòmica molt més eficient i rigorós en la despesa, però sense augmentar els impostos cap als ciutadans (l'IBI d'aquest any s'ha congela). La reducció del deute també s'aconsegueix buscant ingressos alternatius a través de mètodes com lloguer de terrenys municipals rústics per al conreu; o l'esponsorització d'activitats per part d'empreses privades. Miquel Serra també va assenyalar que l'Ajuntament d'Alcarràs ha recuperat la confiança amb els seus proveïdors, no només per eliminar les factures pendents de pagament, sinó convertint-se en un dels consistoris de la província que paga en menys de 40 dies sigui quina sigui la quantitat. "Pagar factures per un valor de 1,7 milions d'euros sense necessitat d'endeutar-nos més a través dels fons estatals constata l'esforç i la bona gestió econòmica'.

 

El ple de l'Ajuntament d'Alcarràs celebrat ahir va aprovar els pressupostos per al 2013 que seran de 8.009.900 euros, un 5% menys que en l'any present. Aquesta reducció no afectarà, però, les partides de serveis a la ciutadania com ensenyament, cultura i esports, així com la de seguretat, àrees, totes aquestes, que no veuen reduït el pressupost.
Finalment, el ple també va aprovar per unanimitat una moció en defensa del model d'immersió lingüística del català i rebutjant el projecte de Llei que vol impulsar el ministre Wert i que suposa un clar retrocés pel català.

Data de Publicació 17 Desembre de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.