Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Diversos pobles del Segrià, Consell Comarcal, Diputació i Generalitat, en contra del magatzem nuclear a Ascó

1 fotos

Fa uns dies es va celebrar a Lleida la jornada tècnica Magatzem temporal centralitzat de residus radioactius d'alta i mitjana activitat al Col·legi d'Enginyers de la mateixa ciutat. Allà, el president de la Diputació, Jaume Gilabert, va fer públic que la corporació ha encarregat un estudi per analitzar els pros i els contres de fins a vuit instal·lacions que poden ser perilloses -com centrals nuclears, tèrmiques o abocadors de residus- que s'han construït o estan en procés de construcció als municipis del Baix Segre en un radi de 20 quilòmetres. A banda d'això, va deixar clar que la Diputació de Lleida rebutja la instal·lació del magatzem de residus nuclears a Ascó.

Però no només ho ha fet la Diputació, sinó que el Consell Comarcal del Segrià també s'ha mostrat contrari. Un dels arguments de Gilabert és que a Ascó ja hi ha molta infraestructura nuclear i també molta indústria química, de forma que pot augmentar la perillositat d'aquesta zona. A més, els municipis de les Garrigues i el Segrià afectats per la central nuclear d'Ascó no han rebut les inversions previstes en cas d'emergència, com la millora de les carreteres que haurien de servir per evacuar la població d'Ascó o l'actualització de dades i contactes per advertir en cas d'emergència.

De moment ja són quinze els pobles del Segrià que han aprovat una moció en contra del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) a Ascó, al seu municipi o a Catalunya. Entre ells hi ha Alcanó, Aitona, Albatàrrec, La Granja d'Escarp, Massalcoreig, Sarroca i també Lleida.

Per si tot això fos poc, la Generalitat de Catalunya presenta avui al·legacions contra la ubicació de magatzem a Ascó al Ministeri d'Indústria, posant de manifest el perill en cas de fuita.

En contra de tots aquest arguments hi ha el benefici econòmic que suposaria per la zona, recolzat per diversos veïns d'Ascó i també pel seu alcalde.

Els municipis candidats a la instal·lació són: Albalá (Cáceres), Ascó (Tarragona), Melgar de Arriba (Valladolid), Santervás de Campos (Valladolid), Torrubia de Soria (Soria), Yebra (Guadalajara), Villar de Cañas (Cuenca), Zarra (Valencia) i Congosto de Valdavia (Palencia).

 

Data de Publicació 29 Març de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Aitona , Albatàrrec , Alcanó , Cementiri nuclear Ascó , Consell Comarcal , Diputació Lleida , Generalitat , La Granja d'Escarp , Lleida , Massalcoreig , pobles del Segrià , Sarroca de Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.