Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Lleida prohibeix el vel integral als equipaments públics de la ciutat

  • Moment de la votació
1 fotos

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres al matí la prohibició del vel integral, el burca i el nicab, als espais municipals de la ciutat com pavellons, consistori o guarderies. Molts lleidatans ja s'havien mostrat a favor d'aquesta iniciativa. Així, Lleida es converteix en el primer municipi espanyol que el adopta aquesta mesura després que ho fes el president francès Nicolas Sarkozy.

El ple de l'ajuntament de Lleida ha aprovat divendres matí la moció conjunta dels grups municipals del PSC, CiU, PP i del regidor no adscrit I.Zapater, amb 23 vots a favor, en la qual s'acorda modificar l'ordenança municipal de civisme i convivència de Lleida per "limitar l'accés i l'ús del vel integral i altres vestimentes o accessoris que cobreixin totalment la cara i que impedeixin la identificació i la comunicació visual en els edificis i equipaments municipals (cívics, culturals, educatius, esportius i d'altres..)". El grup d'ERC s'ha abstingut i IC-V ha votat en contra.

La moció també estableix el compromís que "l'Ajuntament de Lleida durà a terme accions de sensibilització i de formació de tots els col·lectius socials encaminades a garantir el respecte a la dignitat de la dona des dels valors de la plena igualtat i la convivència". També es contempla en la mateixa moció "demanar a l'Assemblea Municipal de les Religions, iniciativa pionera de l'Ajuntament de Lleida per a fomentar la convivència i la tolerància, que programi sessions formatives específiques i que les faci obertes als responsables de les diferents entitats religioses de Lleida per tal d'impulsar el diàleg i els valors comuns".

Així mateix, en la mateixa moció, s'acorda "sol·licitar a l'Administració de l'Estat i de la Generalitat perquè, mitjançant l'exercici de les seves competències, estableixin un marc comú de regulació en aquelles matèries sobre les que ostenten un títol competencial propi i específic, especialment pel que fa referència a la prohibició i/o regulació a la via pública del vel integral".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que la raó de la moció està en la garantia d'un dret fonamental, el de la igualtat entre homes i dones: " El ple avui s'ha pronunciat amb un missatge clar que la nostra societat no pot fer passos enrere en allò que a les dones i als homes ens ha costat molta lluita, el dret a la igualtat".

Data de Publicació 27 Maig de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " immigració , Lleida , Partits polítics "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.