Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Paeria, Diputació i Generalitat, entre altres, en contra de la sentència sobre l'Estatut

Òmnium Cultural ha convocat una manifestació pel 10 de juliol a Barcelona

1 fotos

El Tribunal Constitucional ha dictaminat aquest dilluns la inconstitucionalitat de 14 articles de l'Estatut. Precisament, tal i com va dir el líder de CiU, Artur Mas, "són els articles que formen la columna vertebral de l'Estatut", és a dir, els que fan referència a la llengua, al finançament i a les competències de justícia de la Generalitat. A més, n'ha reinterpretat 27 més. Aquesta resolució arriba 4 anys després que el poble català l'aprovés en referèndum un 18 de juny amb una participació del 49,4%, un 73,9% dels vots a favor i un 20,7% en contra. Cal recordar que va ser el Partit Popular qui va presentar el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut.

Les institucions catalanes no han fet esperar les seves rèpliques. Diversos òrgans, com la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Lleida, l'Associació de Micropobles de Catalunya, sindicats agraris i la pròpia Generalitat han manifestat el seu rebuig. Així, la Paeria ha proposat als portaveus del consistori una declaració institucional en defensa de l'Estatut de Catalunya i de les institucions nacionals. La Diputació de Lleida ha tret la bandera espanyola de la seu de l'òrgan i la catalana oneja a mitja asta en símbol de protesta. Els sindicats agraris com Unió de Pagesos també han volgut plasmar la seva disconformitat amb la resolució a través d'un comunicat on asseguren que la retallada de l'Estatut és una agressió a l'autogovern. A més, qualifiquen al Tribunal Constitucional de "mutilat en la seva composició, mancat d'autoritat moral i de legitimitat jurídica, a més de polititzat". També l'Associació de Micropobles de Catalunya s'ha fet sentir. "És el moment en el que tot el país s'uneixi a l'entorn de les nostres institucions representatives i de govern. És per això doncs que volem fer pública la nostra disposició a fer costat al president del nostre país i a donar suport a aquelles accions unitàries que en els propers temps necessàriament s'hauran de produir.

El president de la Generalitat, José Montilla, també s'ha mostrat contrari a la resolució. "Crec que el meu deure com a president de tots és escoltar, buscar i proposar els camins que facin possible que Catalunya tingui l'Estatut que va aprovar". Tal com va avançar en la seva declaració institucional, el president s'ha compromès a buscar les vies que permetin desenvolupar la integritat del text estatutari aprovat en referèndum pels catalans, i amb aquest objectiu ha anunciat ja que demanarà una reunió amb el president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, un cop s'hagi fet pública i s'hagi analitzat amb deteniment la sentència íntegra del TC.

Ara caldrà veure quina serà la representació civil de la manifestació convocada per Òmnium Cultural el proper 10 de juliol a Barcelona sota l lema "Som una nació. Nosaltres decidim".

 

Data de Publicació 29 Juny de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , Diputació Lleida , Generalitat , Lleida , mobilitzacions ciutadanes , Partits polítics , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.