Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Controvèrsia per la possible ubicació d'un Dipòsit de Residus a Seròs

5 fotos

El terme municipal de Seròs és el principal candidat per acollir un Dipòsit de Residus Controlat de Classe II. En concret es tractaria d'una instal·lació que ocuparia una superfície de 42 hectàrees, que estaria ubicat al Polígon 15 del Paratge Pedrós (Lo Collet-Finca Mina Margarita) i que tindria una vida útil d'entre 15 i 20 anys.

Davant d'aquest projecte, impulsat per l'empresa Dipòsits Controlats de Catalunya, diverses entitats, grups polítics i associacions s'han posicionat d'una manera clara. Ara per ara, el consistori de Seròs amb el republicà Gabriel Pena al capdavant i diversos veïns del poble recolzen el projecte. En posició contrària hi ha el grup municipal de CiU i els socialistes a l'oposició amb Ricardo Plaza com a portaveu dels convergents, diversos sindicats agraris, entitats ecologistes com Ipcena, la Comunitat de Regans del Segrià Sud, les cooperatives de la zona i també els ajuntaments dels pobles veïns com Llardecans, Almatret i Maials.

Segons el projecte, aquest dipòsit aportaria entre 300.000 i 600.000 euros anuals al consistori en funció de la quantitat de residus que s'hi portin. A banda d'això, el projecte també preveu l'impuls de les associacions culturals i esportives, organitzar una activitat per joves -concert-, traspassar els terrenys a l'Ajuntament un cop hagi finalitzat la seva vida útil i recolzar iniciatives ambientals. Malgrat tot, els convergents denuncien que l'empresa tan sols crearà entre 7 i 10 llocs de treball i que el terreny no és l'adequat.

"En el moment que es presenti un estudi rigorós que demostri que aquest dipòsit és perjudicial per Seròs, es retira". Així ho assegura Pena després de tenir diversos grups en contra i d'aprovar-se una moció a la Diputació que instava l'alcalde a canviar la ubicació del dipòsit. Per contra, Plaza assegura que un estudi d'aquestes característiques té un elevat cost econòmic que no poden assumir.

Pel que fa a la procedència dels residus, mentre els grups contraris creuen que vindran de diversos punts del país, el consistori ha explicat a aquesta revista que existeix un acord pel qual s'assegura que només s'hi dipositaran residus inerts, embalats i impermeabilitzats i que aquests provindran de Catalunya.

Per reivindicar la seva postura, els grups contraris van organitzar una manifestació el passat 6 de juny que va aplegar a més de 400 persones i que va protagonitzar talls intermitents a la C-12.

Data de Publicació 07 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " dipòsit residus Seròs , mobilitzacions ciutadanes , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.