Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

'Ha passat el pitjor que podia passar'

La revista Altanto!! parla amb Jesús Pi, delegat d'UGT i treballador de la mina de Seròs

5 fotos

La mina de carbó de Seròs, l'última que quedava a Catalunya, ha deixat de funcionar. La vintena de treballadors que hi quedaven s'han vist obligats a buscar feina a altres mines com la de Terol o Mequinensa, a demanar prejubilacions o a esperar indemnitzacions per acomiadaments. De res ha servit la vaga de fam d'11 dies del delegat d'UGT i treballador de la mina, Jesús Pi, ni les reivindicacions dels miners. L'empresa Minera del Bajo Segre ha vist com els seus deutes a Hisenda l'obligaven a demanar al ministeri d'Indústria el tancament de la mina després de gairebé 150 anys d'activitat.

"Ha passat el pitjor que podia passar", explicava Pi a la revista Altanto!!. Feia 20 anys que l'empresa tenia un deute amb Hisenda, però s'anava ajornant cada any. Ara, en plena crisi econòmica, el ministeri li ha reclamat uns diners que Minera del Bajo Segre no ha pogut reunir, pel que l'única solució ha estat el tancament. "Si ha aguantat 20 anys, podia continuar aguantant", explicava Pi. Aquest miner, que ha estat 29 anys treballant a la mina de Seròs, va iniciar a finals de setembre una vaga de fam d'11 dies que li va fer perdre 6,5 kilos. L'objectiu era reivindicar el pagament de les nòmines endarrerides que ni ell ni els seus companys de feina cobraven des de feia 6 mesos. Els miners van deixar d'anar a treballar per solidaritzar-se, però de res va servir.

Aquesta mina va començar la seva activitat l'any 1862 i als anys 90 donava feina a més de 100 treballadors. La caiguda de la demanda de carbó va fer reduir l'activitat any rere any fins que finalment l'empresa gestora s'ha vist obligada a tancar-la.

 

Data de Publicació 19 Octubre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " empreses , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.