Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

El molí de Torres acollirà les comunitats de regants i un museu

  • Albert Filella
  • Albert Filella
  • Albert Filella
  • Albert Filella
  • Quim Estadella
  • Quim Estadella
10 fotos

El Molí de Torres de Segre serà la seu a partir d'ara de les comunitats de regants, alhora que acollirà un museu d'eines d'ofici. La inauguració va tenir lloc el diumenge de la Festa Major del poble de la mà de la vicepresidenta primera del Congrès, Teresa Cunillera, acompanyada de Josep Ramon Branzuela, alcalde de Torres de Segre i José Angel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida. La rehabilitació de l'edifici de l'antic molí dels regants s'ha realitzat amb una inversió de 357.692,99 €, procedents del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), realitzades des d'abril del 2009 fins el febrer de 2010.

Aquest edifici és de construcció popular, té cinc plantes d'alçada, tres d'elles sota del nivell del carrer, de pedra natural i les dues últimes construïda de bova.

Els treballs efectuats fins ara amb els fons FEIL i corresponents a la primera fase, han estat de rehabilitació de façanes, construcció nova del nucli d'escala, amb equipament d'ascensor i reforç de totes les estructures.

Segons va explicar l'alcalde Josep Ramon Branzuela a la vicepresidenta Teresa Cunillera, durant el recorregut per les instal·lacions, la planta soterrània de l'edifici era destinada al molí de l'oli. El soterrani, a molí de farina; la planta baixa, a secat i expedició; la planta primera, a vivenda de la família del moliner i la sota coberta eren les golfes i ara es destinarà a acollir les comunitats de regants.

Durant la segona fase, rehabilitada durant l'any 2010, l'Ajuntament de Torres de Segre ha realitzat l'adequació de les instal·lacions, amb fons municipals. Està prevista una tercera actuació en el molí, que està destinada a l'estudi i equipament museístic del mateix.

 

Data de Publicació 09 Febrer de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " equipaments , obres , Torres de Segre "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.