Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Torres de Segre i Aitona acullen una xerrada contra la violència masclista

6 fotos

El 25 de novembre va tenir lloc el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. El Consell Comarcal del Segrià, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, va organitzar diversos actes en col·laboració amb els diversos ajuntaments.

A Torres de Segre i a Aitona es va dur a terme la xerrada 'La violència masclista, com comença tot?', a càrrec de l'agent dels Mossos d'Esquadra Alexandra Rivero i va comptar amb una participació de gairebé mig centenar de dones. A l'inici de l'acte, una membre de l'Associació de Dones d'Aitona va llegir el manifest institucional contra la violència masclista.

Durant l'any 2009 van morir 55 dones a mans de les seves parelles o ex parelles. Rivero va voler fer una comparació amb els accidents de trànsit, on van morir 1.696 persones. No obstant això, Rivero va explicar que les 55 dones només representen la punta de l'iceberg, ja que existeix una xifra indefinida de dones que pateixen violència masclista en silenci, dins a casa seva, i ningú se'n adona.

Existeixen tres indicadors d'abús en una parella. En primer lloc, una conducta de control, que comença per obsessionar-se amb la roba de la parella, les amistats, el telèfon mòbil, etc. En segon lloc, una conducta de temor pel qual la víctima comença a canviar el seu comportament per tal d'evitar conflictes desorbitats. Per últim, un comportament dominant, sobretot en l'àmbit sexual, és també un indicador d'abús.

Rivero va recordar que les relacions no acostumen a començar amb conductes d'abús, sinó que necessita una evolució. És per això que identificar aquestes conductes és el més important per actuar de la manera més convenient, ja sigui denunciant o tallant la relació.

El maltractament físic i psicològic no entén d'edat, cultura o classe social. Per qualsevol dubte o qüestió podeu adreçar-vos al SIAD del Consell Comarcal del Segrià al 973 05 48 00, allà us poden assessorar, informar i oferir suport psicològic gratuït, entre altres serveis. Si es tracta d'una emergència truqueu al 112 dels Mossos d'Esquadra.

Data de Publicació 28 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Aitona , ajuntaments , associacions de dones , Consell Comarcal , igualtat , Mossos d'Esquadra , Torres de Segre "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.