Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Esquerra d'Aitona es defensa de les acusacions d'irregularitats als comptes de l'Ajuntament

1 fotos

Pau Blanco, regidor d'Esquerra d'Aitona s'ha defensat de les acusacions fetes per part de l'actual consistori del municipi i de les diligències preliminars que ha obert el Tribunal de Comptes contra l'ajuntament d'Aitona per presumptes irregularitats comptables detectades en els comptes del 2008. Blanco va assegurar que aquests 148.000 euros de pagaments que no tenen consignació pressupostaria són pagaments utilitzats per a temes de funcionament del mateix ajuntament i que aquests imports van ser aplicats posteriorment al pressupost de l'exercici 2009, "L'any 2008 es va tancar amb un saldo a la partida 555 de 148.000 euros aproximadament: 73.700 euros són nòmines i Seguretat Social dels treballadors, 15.000 euros són factures de llum i telèfon dels edificis públics (ajuntament, llar d'infants, potabilitzadora, consultori mèdic, zona esportiva...), 17.500 euros del Consell Comarcal del Segrià, targetes ATM de transport públic i Diputació, 3.100 euros són dietes dels regidors, 24.700 euros es tracta d'una factura de la Festa Major, 1.700 euros és material de les oficines, manteniment dels ascensors, de l'alarma. Tot això suma uns 135.700 euros", va dir Blanco.

"Els 13.000 euros que hi ha de diferència provenen del pressupost de 2002 o 2003 referent a un pagament que es va fer a l'empresa CACSA per l'obra del Poliesportiu de quan governava CiU, amb l'actual alcaldessa com a regidora i la que es va excedir de més del 50 per cent del pressupost inicial", va continuar Blanco. L'ex-alcalde va assegurar que es tracta de pagaments que no es podien demorar i que havien de ser atesos encara que no hi hagi partida, "en l'exercici posterior tots aquests pagaments van ser comptabilitzats a les partides corresponents i per tant regularitzat el compte 555".

Segons Blanco tota aquesta informació també la té l'alcaldessa i l'única explicació que li atribueix a tot aquest enrenou és "l'afany de guanyar les municipals del mes de maig jugant brut com sempre ha fet i per a justificar la moció de censura del passat mes de maig".

Per la seva part, Gerard Salinas, també regidor d'Esquerra a Aitona va voler defensar la formació davant les acusacions que va fer el regidor Socialista Àngel Ballesté a la premsa en les que afirmava que els republicans no estan capacitats per a gestionar l'ajuntament. "Si la moció no hagués prosperat, fins a les properes municipals teníem previst una sèrie d'obres, com són l'escorxador municipal, l'ampliació de la llar de jubilats, el carrer Remolins, la 3a fase de l'edifici Multifuncional, el camp de futbol i la modificació de l'enllumenat públic dins del Plan E de Zapatero. El cost total d'aquestes obres era aproximadament d'un milió d'euros, pràcticament subvencionat en la seva totalitat i del que només el poble d'Aitona havia de pagar 50.000 euros. L'actual consistori només ha iniciat dues obres, el carrer de la llar d'infants i l'enllumenat públic, amb un cost de 350.000 euros aproximadament i dels que als veïns d'Aitona n'ha pagat gairebé la meitat", va explicar Salinas.

El regidor republicà també va acusar a l'alcaldessa de no consensuar les obres amb el poble, "quan estàvem a govern a través de la Diputació de Lleida vam aconseguir un ajut directe de 50.000 euros per la reforma de l'Escorxador Municipal, que donava per cobrir la totalitat de la reforma, sempre amb el beneplàcit dels carnissers del municipi. Després de la moció de censura aquests 50.000 euros es van desviar per la reforma del carrer Joan XXIII, i sense comunicar-ho prèviament. El mateix va passar amb la Llar de Jubilats, nosaltres vam aconseguir una ajuda del PUOSC de 198.000 euros també consensuats amb l'entitat municipal. Avui nosaltres i els Jubilats i Pensionistes d'Aitona ens preguntem on han anat a parar aquests diners una vegada vist que l'actual consistori no contemplava aquesta obra i retirava l'ajuda sense comunicar-ho prèviament i obligats a publicar-ho en un Ple Extraordinari", va dir Salinas.

Finalment, el regidor, també s'ha referit a les acusacions de l'alcaldessa al butlletí que va repartir als veïns i on afirmava que el consistori ha demanat dos crèdits pel valor de 894.000 euros per a fer front al deute de l'ajuntament, "De quin deute està parlant? Li recordem que quan nosaltres vam deixar l'ajuntament, el poble tenia un endeutament d'aproximadament el 50 %. Amb els pocs mesos que la senyoreta Rosa Pujol és alcaldessa, el deute actual del poble és de quasi el 94 %. Qui esta fent mala gestió?", va concloure Salinas.


Data de Publicació 06 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Aitona , ajuntaments , Partits polítics "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.