Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Localitzen una cigonya sueca a l'abocador de Montoliu

1 fotos

La cigonya és un au migratori que passa els mesos càlids a Europa i que viatja cap a països africans durant la tardor i l'hivern per buscar aliment. Darrerament però, s'ha observat que moltes d'aquestes aus es queden a Europa durant els mesos freds, sobretot en zones pròximes a abocadors o llocs on puguin trobar menjar fàcilment. A Alcarràs, per exemple, es calcula que hi ha unes 200 cigonyes que fan el niu a les grues d'obres paralitzades.

El dipòsit controlat de Montoliu és testimoni del pas de diverses espècies d'aus, entre elles la cigonya blanca. Durant els últims dos hiverns, i gràcies en gran part a la feina de l'ornitòleg hongarès Ádam Támas del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, s'han realitzat més de 2.000 lectures d'anelles de cigonyes de països com ara França, Itàlia, Alemanya, Suïssa i s'ha constatat que moltes d'aquestes cigonyes estrangeres retornen diversos hiverns a l'abocador de Montoliu. Gràcies a la informació facilitada pels diferents països d'origen, s'ha constatat que algunes d'aquestes cigonyes observades tenen més d'11 anys d'edat i que poden venir de llocs situats a més de 2.000 km de distància.

Fruit d'aquests treballs s'ha localitzat una cigonya marcada amb un emissor satèl·lit a Suècia dins d'un projecte de reintroducció. Arran de la troballa, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya es va posar en contacte amb l'entitat anelladora i promotora de la conservació de la cigonya a Suècia, per tal d'informar-los que s'havia trobat la seva cigonya. L'entitat en qüestió informa sobre el seguiment de les seves cigonyes alliberades a la pàgina web http://www.skof.se/stork/ , on es pot observar fotografies de la cigonya passejant pels camps dels voltants del Centre de Tractament de Residus de Montoliu.

Data de Publicació 13 Febrer de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " animals , Montoliu de Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.