Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Sobre l'abocador de Seròs

1 fotos

Il·lustríssim Senyor Conseller de Territori i Sostenibilitat

Benvolgut conseller,

El grup de CiU de Seròs, juntament amb els regidors a l'ajuntament, pensem que el terme de Seròs, ni el Baix Segre, no són el lloc adient ni idoni per l'emplaçament d'un dipòsit controlat classe II a la finca "Mina Margarita" de Seròs (Segrià).
El terreny on està situada la parcel·la està qualificat com a sòl d'alt valor natural i de connexió en el Pla Territorial de les Terres de Ponent. Des del punt de vista ambiental les afeccions d'aquesta instal·lació al territori són la inestabilitat geològica de la zona (al recordar que el subsòl ha estat excavat per l'antiga mina Margarita, i que en nombroses finques dels voltants hi ha molts enfonsaments de terreny), la hidrogràfica (és el fins d'una vall). La paisatgística i està travessada per diversos corredors biològics.

El projecte afecta el barranc de l'Aiguamoll que condueix les aigües freàtiques i pluvials de la zona de la vall d'Oliva i de la vall de Jaca fins al pantà de Riba-Roja situat més o menys a 1 kilòmetre de distància. En aquest pantà també hi desemboca l'Aiguabarreig format pels trams finals dels rius Segre i Cinca, del que hi formen part els municipis de Seròs, Massalcoreig, la Granja d'Escarp i Almatret. Aigües avall d'aquest punt es troba la captació del reg del Segrià Sud, que rega més de 6.000 ha. I també és d'on el municipi d'Almatret agafa l'aigua portable pel seu abastament. 

La zona on és previst de construir el dipòsit controlat es troba inclosa dins l'inventari d'espais d'interès geològic de Catalunya. També es troba emplaçada en un espai PEIN, amb alta visibilitat i en un sòl de valor natural i de connexió entre Almatret i Montmaneu, segons el Pla Territorial Parcial, per les seves pinedes de pi blanc i bosquines amb llenticle i càdec en alguns sectors conreats, així com la presència d'ocells de caire mediterrani. 

La gent de CiU del territori i també la gent de Seròs creiem que el nostre terme, juntament amb la zona sud del Baix Segre, té moltes possibilitats envers el turisme rural, senderisme a l'entorn de Montmaneu i desenvolupament de la zona, lligat amb un conveni per condicionar i protegir l'Aiguabarreig Segre-Cinca. És un complement idoni a la riquesa arquitectònica i arqueològica del nostre terme, amb mostres tant rellevants com són el Monestir d'Avinganya, La basílica de Bobalà, les roques de Sant Formatge i tot el bosc de ribera als marges del riu Segre, des de Lleida fins a la Granja d'Escarp. La societat de Pescadors de Seròs també té preparat un ambiciós projecte per recuperar unes zones molt degradades a la llera del riu i els regs del Segrià Sud, que ja s'està acabant, i el Segarra-Garrigues garantiran les perspectives de consolidar la gent al territori i evitaran la despoblació d'aquestes zones rurals de secà extrem. 

La gent el territori i del Baix Segre volem donar un impuls sostenible i respectuós amb el medi ambient, ja que molts veïns i veïnes de la zona vivim de l'agricultura i la ramaderia. Som els millors avaladors del territori perquè hi vivim, coneixem el que ens portem entre mans i volem deixar un bon llegat a les generacions que ens precediran.

És per això que des de el grup de CiU de Seròs diem:

NO A L'ABOCADOR DE SERÒS!

 

Josep Antoni Romia i Ricardo Plaza
Cap local de CiU Seròs i Cap de llista i portaveu de CiU

 

Data de Publicació 27 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " dipòsit residus Seròs , Partits polítics , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.