Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Inseguretat laboral al comerç

1 fotos

Últimament, les treballadores i els treballadors del comerç de la província de Lleida estan patint, cada dia, més robatoris que, en alguns casos, arriben fins a tres vegades en 24 hores, al mateix establiment.

Les treballadores i treballadors després de patir un assalt perden més de dues hores a la comissaria per fer la denúncia sota un estat de xoc i davant del temor i la incredulitat que ningú no solucionarà el seu problema i a l'endemà els passarà el mateix, de vegades, fins i tot, amb el mateix atracador, sense que ningú no faci res per solucionar-ho.

Els responsables polítics, en lloc d'amagar estadístiques reals de delinqüència, haurien de procurar que les denúncies es poguessin fer al mateix lloc del robatori i més ràpidament, així s'evitarien problemes als treballadors i treballadores del comerç i la labor policial seria més efectiva.

Ho anomenen furt quan en realitat és un robatori i moltes vegades amb violència i a aquest gran risc laboral ha d'enfrontar-se el personal del comerç per guanyar-se la vida amb una feina en la qual el sou és d'entre 400 i 800 euros al mes.

Com sempre, també aquí, les retallades són les culpables de la falta de seguretat de les treballadores i treballadors del comerç, ja que cada vegada hi ha menys agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia urbana. Actualment, a Lleida, només 5 patrulles s'encarreguen de la seguretat ciutadana, en una ciutat de més de 130 mil habitants, en la qual participen solament 2 patrulles a la ciutat i 3 als pobles del voltant. Les dades de la policia reflecteixen, en el que duem d'any, un augment d'aquest tipus de delictes que, a Lleida, s'han multiplicat per tres respecte a la resta de Catalunya, amb un 37% més, enfront del 12% d'augment a Barcelona, i la disminució del 2% a Girona i de l'1% a Tarragona.

CCOO aconsellem a les treballadores i treballadors del sector del comerç que no s'arrisquin a enfrontar-se als lladres, ja que no se sap mai quina serà la seva reacció; i malgrat que molts empresaris creguin que aquesta actitud reflecteix que a les seves treballadores i treballadors tant els fa el gènere dels comerços.

CCOO aconsellem també mesures de seguretat com la de tancar la porta amb clau i donar pas als clients un a un, però també és difícil de portar-la a terme amb una persona sola treballant a l'establiment. A les empreses tampoc no els agrada gaire la mesura, la solució és que hi hagi més d'una persona treballant o que hi hagi una persona de seguretat, però en comerços petits no és rendible, a pesar que és difícil parlar de rendibilitat quan estan en risc les vides de les persones.

CCOO exigim a l'Administració que prengui mesures urgents per solucionar aquest problema, mesures que no necessàriament signifiquin un augment d'efectius policials, sinó una millor organització dels efectius amb els quals compta; que les retallades no afectin la seguretat ciutadana; i que es creï urgentment ocupació per evitar el percentatge de robatoris causats per la pobresa. Ens preguntem com és possible que en un país on tots els divendres es canvien les lleis per retallar millores socials, no es facin lleis per protegir les persones que treballen en el sector del comerç i per augmentar la seguretat ciutadana en general.

Hem d'evitar que només hi hagi dues classes de ciutadans, els de la classe alta i els de classe baixa i desaparegui la classe mitjana, ja que per a un país aquesta és una seriosa mostra del camí cap al tercer món.

 

 

José Manuel Romero Sestayo
Secretari general de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO de les Terres de Lleida

 

Data de Publicació 03 Juny de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " comerç , retallades , robatoris , seguretat ciutadana , sindicats de treballadors "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.