Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Pot l'estat emocional dels porcs afectar la qualitat de la seva carn?

1 fotos

Un nou projecte liderat per investigadors de l'IRTA, del Departament d'Agricultura, pretén estudiar com l'estat emocional del porc afecta el seu benestar, tant a la granja com a l'escorxador. A partir d'anàlisis fisiològiques i de comportament de l'animal, els investigadors esperen obtenir informació valuosa que els permeti determinar la seva relació amb la qualitat del producte final.

El benestar animal és un concepte que inclou tant la salut física com mental de l'animal, i encara que existeixin indicadors sobre el nivell de confort, la fam, la salut o les lesions de l'animal, encara falta per desenvolupar mesures sobre l'estat emocional dels animals de granja.

El projecte "Marcadors i emoció animal", amb l'acrònim d'ANEMOMA (per les sigles en anglès), té per objectiu el d'estudiar la relació entre el benestar del porc, tant a nivell de granja com en l'escorxador, i la qualitat de la seva carn, considerant el comportament i els biomarcadors fisiològics de l'animal i de la carn.

"En una investigació anterior, ens varem adonar que l'estat emocional del porc podia modificar paràmetres bioquímics i cel·lulars del seu organisme, que al seu torn poden ser usats com a marcadors de l'estrès" afirma el Dr. Antonio Velarde de l'IRTA, responsable del projecte ANEMOMA. "El projecte actual pretén anar més enllà, explica el Dr. Velarde, i avaluar l'efecte del sexe, del genotip, de les condicions de maneig en el biaix cognitiu i identificar biomarcadors d'estrès abans i durant el sacrifici (fases pre i peri-mortem, respectivament) a la sang, saliva, cervell, intestí i en la carn dels porcs".

A més de l'IRTA, el projecte ANEMOMA compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Servei Regional d'Investigació i Desenvolupament Agroalimentari d'Astúries (SERIDA) i la Universitat d'Oviedo, sent finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

 

Departament de Comunicació de l'IRTA

 

 

 

Data de Publicació 28 Agost de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , porcí "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.