Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Editorial

Enrere

ENÈSIMA TEMPTATIVA CENTRALITZADORA

  Després que el ministre d’educació Wert anunciés un avantprojecte de llei en el qual condemnava el català a quarta llengua d’ensenyament de les escoles –per tant, traient-li la cooficialitat i reduint-lo a llengua ‘vernacla’-,1es xarxes socials van començar a treure fum. El cognom Wert ajuda a què l’enginy de molts catalans elabori jocs de paraules, i els hastags #somescola i #Wergonya van ser trending topic a Twitter. Més enllà de la saludable manifestació de sentit de l’humor del poble de Catalunya, la situació que planteja la nova normativa centralitzadora que es proposa des de Madrid és preocupant.

   

  Les polítiques d’immersió lingüística, aplicades des de fa més de 30 anys a Catalunya han demostrat la seva eficàcia a bastament. Sovint es posa com a exemple del que ha de ser un ensenyament i una convivència des d’altres països d’Europa. A Catalunya ha funcionat tan perfectament, que els que vivim aquí sabem que no hi ha cap conflicte lingüístic ni social per raó d’ambdues llengües i que els alumnes del Principat surten tan ben preparats –si no més- que els alumnes de la resta de l’Estat.

   

  Des del govern de l’Estat es neguen a acceptar aquesta bona harmonia, i sospitem que no és per desconeixement. Considerem, des de l’Altanto! que aquesta nova maniobra del govern correspon a l’enèsim intent centralitzador, una de les seqüeles que cuegen de la sentència de l’estatut, una mena de càstig cap a la societat catalana pel gir sobiranista que el poble de Catalunya ha fet després de les eleccions del 25N.

  Cal doncs, pel bé de l’educació dels nostres joves, i per la conservació de la cohesió social dels catalans, fer front a aquestes amenaces amb fermesa i resolució. Sembla que la majoria de les forces polítiques del Parlament faran pinya per oposar-se a aquest nou i perillós intent de manllevar les llibertats del nostre país aconseguides a base d’anys i esforços. Cal també que la societat civil faci pinya també. Des de l’Altanto! també volem fer-nos ressò.

   

   

   

  Data de Publicació 05 Desembre de 2012
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " Educació "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.