Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Editorial

Enrere

El perill de la desafecció a la classe política

1 fotos

Aquestes darreres setmanes, immersos com estem en una crisi que fa replantejar-se el funcionament de l'actual sistema ja no només econòmic, sinó de valors i ètic, s'han fet públiques novament les esfereïdores taxes d'atur, tant a l'estat com a Catalunya, amb un alarmant 60% d'atur juvenil.

Augmenten les persones que busquen feina i no en troben, augmenten el número de desnonaments, les bosses de pobresa són cada cop més nombroses... la societat pateix, i molt. Fins i tot, tristament, ha resorgit el concepte, els anomenats ‘ pobres energètics' que ja arriben als quatre milions arreu de l'estat. Normalment es tracta de persones que viuen soles i d'avançada edat que, degut als seus migrats ingressos, no poden fer front a la despesa de la llum i de calefacció en les seves vivendes, i hi passen fred, perquè no es poden permetre tenir una temperatura confortable al menjador de casa.

 

Front aquest panorama tan pessimista, no paren de fer-se públics escàndols de corrupció política de gran magnitud (que esquitxa des de municipis catalans, passant per la monarquia espanyola i arribant al partit que actualment forma l'equip de govern espanyol).

 

Escrivia fa poc un conegut filòsof català que la nostra societat civil és democràtica i que està formada, en la seva gran majoria, per bones persones. Ho argumentava adduint que, malgrat el patiment econòmic i social en què vivim, no hi ha hagut cap revolta social, només democràtiques i esporàdiques manifestacions de protesta. Tothom intentem continuar fent la nostra vida, malgrat la corrupció de la classe política ens fuetegi el dia a dia. Segur que té raó el filòsof afirmant que aquest és un poble format, bàsicament, per gent bona i assenyada. Però no hem d'oblidar que també som un poble informat, i que exigim que els governats que ens dirigeixen ho facin amb honradesa i voluntat de servei, no d'enriquiment personal. El divorci entre el poble i la política és una conseqüència que hauríem d'evitar de totes totes, però si no hi ha una voluntat de neteja i depuració ràpida, i la justícia actua de manera honrada i equànime, la ruptura es produirà inevitablement.

 

Els mitjans de comunicació també tenim, en aquest moments, molt a fer, des de la valentia i l'honestedat. Des de l'Altanto! ens fem ressò d'aquesta voluntat, i expressem el nostre desig que, finalment, la mà de la justícia aplicarà el seu correctiu i, com en els contes que ens explicaven quan érem petits, els dolents seran castigats.

Data de Publicació 07 Febrer de 2013
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " crisi econòmica "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.