Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Editorial

Enrere

Eleccions a les Cambres Agràries

1 fotos

En un context constant de crisi agrària i ramadera, s'acosta el dia que es votaran els membres que composaran les Cambres Agràries. La data està fixada pel 20 de febrer de 2011, quan es decidirà si canvia el mapa sindical a Catalunya, marcat ara pels colors de l'organització majoritària Unió de Pagesos.

A Catalunya existeixen 4 Cambres Agràries, l'àmbit de cadascuna d'elles és la província, mentre no canviï l'actual divisió territorial. Així, hi ha la Cambra Agrària de Lleida, la de Barcelona, la de Girona i la de Tarragona i cadascuna d'elles està formada per 25 membres. Els integrants són escollits, per un període de 4 anys, pels professionals del sector agrari, per sufragi lliure, igual, directe i secret. En aquest sentit, el sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, ha denunciat que el cens provisional que ha presentat del departament d'Agricultura és incomplet. Segons JARC, hi ha moltes explotacions que no hi apareixen, entre elles diverses d'Alcarràs, així com tampoc els joves que es van incorporar a l'activitat agrària l'any 2008. Durant les festes nadalenques, els pagesos han hagut de comprovar si apareixien o no al cens per poder exercir el seu vot el 20 de febrer.

Les funcions de les Cambres Agràries, a banda de ser l'òrgan representatiu del sector en el territori que li pertoca, són les d'actuar com a entitats de col·laboració i consulta amb el Govern de la Generalitat en matèries d'interès agrari; exercir les competències i funcions que els delegui el departament d'Agricultura; administrar els recursos i el patrimoni; i mesurar la representativitat de les organitzacions professionals agràries.
A Lleida són 4 els sindicats que han fet llista. Aeall-Asaja ha presentat Pere Roqué com a cap de llista; JARC a Robert Jaimejuán; Unió de Pagesos a Josep Cabré; i URAPAC-UPA a Jaume Torra. 

 

 

 

Data de Publicació 11 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " eleccions , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.