Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Editorial

Enrere

Uns recursos per explotar

  • Serveis Audiovisuals de l'IEI
1 fotos

Si parlem de riquesa patrimonial, de paisatges peculiars, d'innumerables jaciments arqueològics, d'un ampli ventall d'aus i de la confluència més important de tota la Península Ibèrica, a pocs se'ls ve al cap que estem parlant del Baix Segre. Som poc conscients de la riquesa del nostre territori i en gran part, perquè no s'en fa promoció. Però sembla que això ara pot canviar. Des del Centre d'Arqueologia d'Avinganya de l'Institut d'Estudis Ilerdencs s'ha proposat als diversos alcaldes dels 7 pobles que conformen el Baix Segre la creació d'un consorci que vetlli, difongui, promocioni i conservi el valuós patrimoni que tenim per tal d'arribar a crear un producte turístic sota la marca Baix Segre. La proposta és que el monestir d'Avinganya esdevingui el centre patrimonial, tenint en compte que no pertany a cap municipi sinó que forma part de l'IEI.

Sortosament, aquesta iniciativa s'ha pres abans de les eleccions municipals del 22 de maig, pel que els nous o renovats alcaldes ja tindran una base sobre la qual treballar. En aquest sentit, cal remarcar la predisposició dels diversos edils o representants de consistoris a tirar endavant aquesta iniciativa tan beneficiosa pel territori i pels seus habitants i també una gran generadora de riquesa. Hi ha molta feina a fer: cal netejar camins, conservar els jaciments per fer-los visitables, crear les infraestructures necessàries, senyalitzar rutes turístiques... però el producte ja el tenim i la primera empenta ja està donada. Ara cal gestionar-lo, millorar-ne l'aspecte per fer-lo atractiu i oferir un ampli ventall d'activitats pel visitant.

En unes condicions econòmicament tan dures aplaudim una iniciativa com aquesta, de la qual molts comerços i negocis locals en poden sortir beneficiats. Si Avinganya ja rep de 3.000 a 4.000 visites anuals amb una promoció i difusió escassa, caldrà veure quin serà el resultat després de l'execució d'aquest gran projecte.