Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Emprenedors

Enrere

Desenvolupament d'un Pla d'Igualtat

Les empreses de més de 250 treballadors estan obligades a elaborar-lo

2 fotos

Les dones han estat objecte de discriminació durant molts anys. Pel que fa al lloc de treball, era habitual que una dona cobrés menys que un home tot i desenvolupar la mateixa tasca. O que els càrrecs de responsabilitat els dugués a terme un home. Des del mes de març de 2007 existeix una llei que estableix que les empreses estan obligades a respectar la igualtat d'oportunitats en l'àmbit laboral i a adoptar mesures per evitar qualsevol tipus de discriminació entre homes i dones en la seva organització. Els àmbits a analitzar en aquest sentit són l'accés a l'ocupació, la promoció i formació, les retribucions, la conciliació de la vida laboral o la prohibició de l'assetjament sexual. És important recordar que existeixen vies d'ajut econòmic per a la implantació d'aquestes pautes emmarcades en un Pla d'Igualtat.

Tot això es va donar a conèixer en el col·loqui que va tenir lloc al Centre Major d'Alcarràs el 17 de novembre sota el nom Els Plans d'Igualtat a l'empresa. Els ponents van ser el responsable de l'àrea de recursos humans de l'empresa Indulleida, Josep Mª Vilalta, l'agent d'igualtat del Consell Comarcal del Segrià, Montse Monclús, i Daniel Pérez, de Promoció Econòmica del mateix organisme.

Monclús va explicar que no totes les empreses estan obligades a desenvolupar un Pla d'Igualtat. Per llei, ho han de fer les que tenen més de 250 treballadors, les que així ho demana el seu conveni col·lectiu o les que han estat sancionades pel Departament de Treball. No obstant això, poden optar a aquest pla les empreses de més de 30 treballadors. Monclús també va explicar en què consisteix la figura de l'agent d'igualtat. Les seves tasques són orientar, assessorar i informar a les empreses per desenvolupar un Pla d'Igualtat. Per disposar d'aquesta figura es demana un mínim de 100 treballadors.

"Nosaltres tenim establerts unes retribucions per a cada departament, independentment de si la tasca la desenvolupa un home o una dona"

Per la seva banda, el responsable de recursos humans d'Indulleida, va donar l'exemple de la seva empresa com a entitat demandant del Pla d'Igualtat, tot i no estar-hi obligats al comptar amb 132 treballadors en plantilla. D'aquests, 32 són dones, el que representa un 27% dels treballadors. "Nosaltres tenim establerts unes retribucions per a cada departament, independentment de si la tasca la desenvolupa un home o una dona", va afirmar. La subvenció que han rebut per dur a terme el Pla d'Igualtat és de 9.000 euros.

Cal destacar que des del passat mes d'octubre es va aprovar un decret pel qual s'atorgaran distintius a les empreses que adoptin un Pla d'Igualtat. Durant el 2009 i fins al mes d'octubre 120 empreses van demanar el pla i 29 han demanat un agent d'igualtat. I des que es va implantar la normativa, 160 empreses han demanat el Pla d'Igualtat i 55 han demanat l'agent d'igualtat. Per elaborar aquest pla, la Generalitat concedeix subvencions de fins a 10.000 euros per fer un Pla d'Igualtat; 15.000 per la contractació d'un agent d'igualtat per una empresa que ja té elaborat el Pla i 20.000 per les que no. Les sancions per incompliment poden anar dels 626 euros als 187.515 euros.

D'altra banda, tal i com va dir Daniel Pérez, des del Consell Comarcal s'ofereix un servei d'atenció personalitzada per a tots aquells empresaris que vulguin dur a terme un pla d'empresa. Se'ls orienta i se'ls indica quines són les subvencions a les que poden optar. A més, disposen d'ajudes econòmiques compartides amb la Diputació de Lleida que van des dels 1.200 euros per autònoms, un 10% més si són societats civils i 300 euros per cada contractació indefinida fins a un màxim de 9.000 euros. Cal destacar que la tramitació és més agilitzada que l'anterior període 2004-2007 i que amb 6 mesos, segons Pérez, es poden resoldre els expedients. A més, el Consell Comarcal també disposa d'una borsa de treball amb assessorament on durant l'any 2009 s'hi van inscriure unes 200 persones.

Per últim, cal recordar que l'Ajuntament d'Alcarràs concedeix ajudes als joves emprenedors fins als 30 anys i que siguin d'Alcarràs per al lloguer del local amb una quantitat de 1.800 euros durant 2 anys.

Data de Publicació 23 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , Consell Comarcal , empreses , igualtat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.