Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Emprenedors

Enrere

Catalunya crea ocupació en els dos darrers trimestres

El departament d'Economia i Finances assegura que ja comença el camí de la recuperació econòmica

1 fotos

Catalunya ha creat la meitat de l'ocupació d'Espanya en els dos darrers trimestres i gairebé tota la del sector privat, és a dir, ha generat 109.800 dels 115.500 llocs de treball assalariats creats a Espanya els últims 6 mesos. Referint-se a dades de la Encuesta de Población Activa (EPA), el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha detallat que, en el segon trimestre, Catalunya va crear 42.700 dels 82.700 llocs de treball en què es va incrementar l'ocupació a Espanya, tendència que es va mantenir en el tercer trimestre, quan va concentrar 34.500 dels 69.900 llocs de treball generats a l'Estat.

El conseller ha explicat en la inauguració de la Jornada dels Economistes que Catalunya ha creat més de la meitat de l'ocupació generada a l'Estat espanyol en els darrers dos trimestres, i que aquesta tendència s'ha produït completament gràcies a l'ocupació generada en el sector privat, fet que demostra que Catalunya continua sent la locomotora econòmica d'Espanya. Aquestes dades, afegides a les taxes positives d'evolució intertrimestral del PIB que s'han registrat durant aquest 2010, ratifiquen que Catalunya ha deixat enrere la recessió i afronta de nou el camí del creixement, tant en termes d'activitat com d'ocupació.

L'evolució registrada per l'ocupació assalariada en el tercer trimestre reflecteix comportaments totalment diferents a Catalunya i Espanya. Mentre a Catalunya s'han creat 45.000 llocs de treball en el sector privat i se n'han reduït 6.800 en el públic, a Espanya el sector públic ha creat 90.300 llocs de treball -és a dir, més que el total de la nova ocupació generada durant el trimestre- i el sector privat, 2.600. Aquesta darrera dada demostra que, excloent Catalunya, el sector privat ha destruït 42.400 llocs de treball al conjunt de l'Estat.

 

Data de Publicació 14 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " atur , crisi econòmica , empreses , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.