Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Entrevista

Enrere

Grup La Pegatina

16 fotos

El grup de rumba urbana La Pegatina va actuar aquest dissabte al Pavelló Municipal de Torres de Segre. Amb dos treballs sota el braç, Al Carrer! (2007) i Via Mandarina (2009, Kasba Music), els de Montcada van reunir a unes mil persones que van ballar a ritme de rumba cantant cançons com El Gat Rumberu o l'Encanteri. Afirmen que són un grup de directe i així ho demostren omplint les sales d'allà on vagin com ho van fer l'any passat a la discoteca Cotton de Lleida amb més de 1.200 entrades venudes. L'energia positiva i la diversió van estar assegurades.

- Què espereu d'un concert com el d'aquesta nit aquí a Torres de Segre?
Que la gent s'ho passi bé, que hi hagi ambient, festa, diversió...Cantarem noves cançons i volem saber la resposta de la gent i si els hi agraden, tant des de dalt de l'escenari com després quan baixem a baix. Ens agrada tenir feedback amb el públic.

- Cada cop que oferiu un concert ompliu el local i sovint s'exhaureixen les entrades. El vostre primer disc, Al carrer!, va ser autoeditat, autoproduït, autogestionat i autodistribuït en els mateixos concerts al no trobar una discogràfica. A més, heu tocat en 10 països diferents. Sou coneguts, però no apareixeu als mitjans de comunicació. Com s'aconsegueix tot això?
S'aconsegueix fent molts concerts i intentant que cada concert sigui un acte únic. Nosaltres som una banda de directe i volem que el públic que vingui a veure els nostres concerts es quedi amb les ganes de tornar. També esperem que algun dia la premsa ens foti canya...però tampoc ens importa, el més important és tocar i que la gent que vingui gaudeixi. És el mateix públic qui ens està demostrant que la nostra música els agrada, els mitjans haurien de ser un reflex de la realitat...

- És cert que fèieu concerts improvisats a l'autobús N71 de Barcelona a Granollers?
El 71 i molts més! i els continuem fent. Ahir va ser genial: teníem una iaia al nostre costat que va començar a cridar "esto es música!" i "venga, que está muy muerto el tren, aplaudid a estos chicos hombre!". Fins i tot ens volia donar diners i nosaltres "no, no, no! la música és gratis". Quan toquem als trens o en llocs similars ho fem per gust i no per diners. Nosaltres tenim pàgina web i allà hi ha la nostra música que pots aconseguir de manera gratuïta. Després, quan hauràs de pagar és als concerts. Però creiem que la música és per compartir, sinó tot és pagant, pagant, pagant. Un grup, on es guanya les garrofes és al directe. La resta és tan sols una manera de donar-te a conèixer.

- Fa uns dies vau ser escollits com el Millor Grup Català 2009 de la categoria pop/rock per la revista Enderrock a més de ser premiats també per al vostra pàgina web. Com us vau sentir?
Doncs per primera vegada reconeguts. Portem set anys ja i aquest premi per nosaltres és un reconeixement a tota la feina que hi ha al darrera.

- Com decidiu que a més de vendre els vostres discos com fan tots els artistes, també l'oferiu gratuïtament a través de la vostra pàgina web.
Per l'experiència del primer disc Al Carrer!. Vam gravar el disc i a l'hora de buscar discogràfica ningú ens va voler. Vulguis o no, quan treus un disc és com un fill i vols que tothom el vegi, que tothom el senti i vam decidir que la millor manera per aconseguir-ho era a través de la xarxa. Gràcies a aquesta experiència molta gent en ha conegut i això ens va fer posar una condició a la discogràfica del segon disc [Kasba Music] i era que a més de vendre el disc, la gent també el pogués descarregar per Internet. Creiem que el mitjà on la vens la teva música no és a les botigues sinó als concerts i a la promoció per Internet. A més, qui et recolza el projecte et compra el disc. Tenir-lo amb descàrrega lliure és perquè, a més, el tingui tothom.
Hi ha gent que no veu compatible vendre el disc i descarregar-lo per Internet, però quan vam treure el segon disc es van acabar les còpies de l'FNAC de Barcelona en només un dia tot i que se'l podien baixar gratis a través de la xarxa.
Ara portem més d'un milió de descàrregues del Via Mandarina. Arribar a un milió de discos venuts seria una barbaritat! D'aquesta manera saps que un milió de persones escolten la teva música. Un milió de discos venuts seria ja...disco de oro, no? [se'n riuen]

- En aquest segon disc, Via Mandarina, també heu fet una aportació solidària amb la cançó Minha Rua. Com va sorgir la idea?
Tenim una amiga que havia estat en aquest projecte i que va conèixer un educador social que tenia un grup de nanos que eren orfes, que vivien al carrer. Van fer un grup amb diverses cançons i una d'elles era Minha Rua. Nosaltres vam fer-ne una versió i vam dir: si ells volen col·laborar i utilitzem l'estudi que han fet ells amb les seves mans, la gravem pel disc. Aleshores, tots els drets de la cançó van per ells.

- Qui és el personatge d'en Tomasín?
És un col·lega nostre de Montcada que sempre venia als nostres concerts i també de festa. Un dia va sorgir l'oportunitat de fer-li una cançó i li vam fer. Tot el que diu la cançó és veritat. Es mereix tres discos, perquè té una història...a més la gent que el coneix ens diu que és clavat al que diu la cançó. Tothom es pensa que no existeix, però sí que existeix! [riuen]

- Canteu temes en català, castellà, gallec i fins i tot brasiler. Tenint en compte que també toqueu fora d'Espanya, heu pensat en cantar en altres idiomes? En anglès potser?
Al nou disc n'hi ha una en anglès que l'ha fet el Romain, l'acordionista. A banda d'això, després d'estar al País Basc, on va venir molta gent, em demanat si algú s'ofereix a escriure'ns la lletra en basc. Ja ho veurem, si surt alguna cosa de qualitat ho farem. Tenim propostes que ens han enviat però encara ens ho estem mirant. Tampoc som un grup que busca cantar en totes les llengües. És com surt. A vegades surt en català, a vegades en castellà, en gallec...

- La setmana passada vau estar a Brussel·les gravant un nou videoclip. Què me'n podeu explicar?
Ens va venir el director del videoclip, que és el mateix que va fer el de Miranda. Acabava d'arribar de Brussel·les i ens va dir: he trobat un lloc per fer el videoclip que flipareu. I nosaltres vam dir: va, anem doncs. I vam anar cap a Brussel·les. De moment només et podem desvetllar que és per la cançó Gat Rumberu. Anem disfressats de hip hoperos i a partir d'aquí se'ns en va molt l'olla [riuen]. Farem una altra gravació a Calella de Mar i suposem que pels volts de Sant Jordi ja estarà llest.

- Per quan el proper disc?
Començarem a gravar al mes de novembre i pel primer trimestre de 2011 ja estarà a punt.

- Alguna col·laboració?
Nosaltres quan col·laborem amb altres grups és perquè coincidim als concerts i també per amistat, no perquè ho tinguem pensat. Totes les col·laboracions del disc són molt espontànies. Si ho tens tot pactat perds aquella frescura.

- A l'hora de compondre un nou tema, quins són els ingredients indispensables que ha de portar?
Ha de ser curta, o més que curta, directa. Que soni i que estiguis una setmana cantant-la. Si això passa vol dir que la cançó té futur. El que fem quan tenim cançons noves és provar-les als concerts per veure la resposta de la gent. Per això avui també en tocarem de noves. Així anem arreglant a mesura que anem tocant. Aleshores, si funciona al directe vol dir que el disc funcionarà.

- Quins consells donaríeu a grups com vosaltres que tot just comencen?
Treball, treball, treball. Esforç, ganes, il·lusió... També que es deixin portar quan ho intueixin i que siguin molt freds quan ho hagin de ser. Si tu estàs currant, currant, currant, quan et vingui una oportunitat la podràs agafar, si no estàs currant, et passarà de llarg.

- Què en penseu de la pirateria?
Una cosa són les descàrregues lliures que tu pots descarregar i d'altra banda està la pirateria. En realitat, a nosaltres ens afavoreix. Ens hem avançat a la pirateria: abans que ho vagin a buscar a un altre lloc, els hi oferim nosaltres gratuïtament. Els pirates són els de l'SGAE [se'n riuen].

- Una frase per acabar l'entrevista?
La rumba sona al carrer!

 

Data de Publicació 22 Març de 2010
Comentari Article1 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " concerts , música , Torres de Segre "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.