Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Esports

Enrere

El CF Soses Femení, un referent a la comarca

Actualment el formen l'equip sènior i l'infantil, tot i que esperen que puguin comptar amb el juvenil de cara la temporada vinent

5 fotos

"Actualment, el Club Futbol Soses Femení és l'únic a tota la província de Lleida que és exclusivament femení i que no depèn de cap altre club masculí, és a dir, és independent. A més, forma part dels tres únics clubs de Lleida que disposen d'un equip infantil també únicament femení". Així ho explicaven el coordinador i presidenta del club, Nando Montoy i Sara Plaza, en una entrevista amb la revista Altanto!!. Aquesta és tan sols la tercera temporada de les jugadores en la categoria Segona Catalana i ja són candidates per ser finalistes al títol. L'objectiu és donar continuïtat a aquest esport i que esdevingui l'escola referent de la comarca.

Dels inicis a l'actualitat

Tot va començar l'any 2007 gràcies a la iniciativa de Nando Montoy i d'en Francesc Barneo, com a coordinador i entrenador de l'equip sènior. Tots dos veien que no hi havia cap oferta esportiva per a les nenes i noies del poble, ni a Soses ni als pobles veïns. Les nenes podien jugar amb equips mixtes dins l'equip infantil, però quan excedien de l'edat es trobaven que no podien continuar fent esport en cap equip. Així que mica en mica van anar engrescant al sector femení sosí fins que es va arribar a formar un equip compost per gairebé una cinquantena de dones de totes les edats que l'únic que buscaven era passar una estona divertida i crear un club que donés caliu al poble. Totes acudien als entrenaments, però eren 25 noies les que jugaven als partits i tenien fitxa. La resta en tenia prou amb anar a entrenar i recolzar les jugadores. D'aquesta manera també ajudaven a que altres noies s'animessin a formar part de l'equip.

"L'equip del CF Soses Femení és l'únic a tota la província que és exclusivament femení"

Els seus inicis van ser durs i en els primers partits van encaixar molts gols, en total gairebé 30 en només dos partits. Per contra, l'afició les recolzava de manera incondicional i així es va demostrar al primer partit jugat a casa, el tercer per les sosines, que alhora es va convertir en la presentació oficial de l'equip. Més de 400 persones van assistir al debut a casa del Soses Femení i l'ambient no podia ser el millor per fer el primer gol de la història contra el Palau d'Anglesola, aleshores favorit per guanyar la temporada. Els mesos van anar passant i la tècnica va anar millorant. Tant és així que a finals de temporada ja guanyaven alguns partits. En la segona temporada van quedar en cinquena posició empatades amb les quartes i aquesta esperen quedar almenys finalistes.

Les úniques de la província

Des de l'any 2008, el CF Soses Femení es va constituir com a club independent federat únic a la província de Lleida dels 12 equips sèniors existents entre les quatre categories. La perspectiva de futur és arribar a crear escola a la comarca. Cal dir que més de la meitat de futbolistes que formen l'equip sènior d'avui dia, unes 25, són de Soses, però també s'ha de destacar la presència de jugadores de Torres de Segre, d'Aitona, de Lleida, de Massalcoreig i d'Alcarràs.

Una inversió de futur: l'equip juvenil

La temporada passada van apostar per la creació de l'equip infantil i enguany ja compten amb 13 jugadores, dos d'elles d'Alcarràs. "El que més ens importa és la continuïtat del club" afirmava el seu coordinador, "per aquest motiu creiem que la creació de l'infantil és vital". Cal afegir que només hi ha tres equips a tota la província que facin aquesta aposta de futur: el CF Pardinyes, l'Escola Comarcal de Futbol de Les Garrigues (Borges Blanques) i el CF Soses Femení. D'altra banda, les sosines esperen que de cara la temporada vinent puguin crear l'equip que els falta per completar el club: el juvenil.

El camí a recórrer per l'esport femení

"L'esport femení està molt malament, però és que el futbol femení està fatal", comentava Montoy referint-se a la normalització d'aquest esport. "Per nosaltres pujar de categoria és secundari, la pretensió és ser el referent esportiu". "El problema que tenim nosaltres són les instal·lacions. Ens hem de posar d'acord amb els altres clubs del poble per no coincidir, ja que només tenim dos vestidors. Per això ens és impossible organitzar tornejos entre els pobles veïns que ens ajudarien a finançar-nos", assegurava la presidenta, "així que vam organitzar un torneig de futbol set amb gent del poble durant un mes a l'estiu". Tot i això la Federació Catalana de Futbol els subvenciona part de les fitxes de les jugadores i prop d'un 50% dels arbitratges.

"L'esport femení està molt malament, però el futbol femení està fatal"

Des del CF Soses femení demanen a l'Ajuntament de la localitat que col·labori amb el club millorant les infraestructures i creant-ne de noves que siguin per l'ús de tot el poble, com podria ser l'ampliació del bar, la creació d'una zona de pícnic o d'una zona lúdica per a la quitxalla.

 

 

Vols formar part d'algun dels equips del CF Soses Femení? Informa't a sosesfemeni@desoses.cat, a la pàgina web www.desoses.cat o al telèfon 619 739 885.

 

 

Data de Publicació 10 Gener de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " futbol , Soses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.