Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Esports

Enrere

Medi Ambient regula l'escalada en algunes zones de Lleida

1 fotos

Altanto!! a tots els escaladors que vulguin submergir-se en terres lleidatanes. El passat mes de desembre va entrar en vigor la nova regulació per part del departament de Medi Ambient i Habitatge que té per objectiu protegir la fauna i la flora de Lleida.

L'escalada es regularà a la serra de Mont-roig (terme municipal de Camarasa i de les Avellanes i Santa Linya) i la serra de Monteró (terme municipal de Camarasa) per criteris de protecció de fauna, i al dispensari de Camarasa (terme de Camarasa), Rubió de Baix (terme de la Foradada), Santa Maria del Salgar (terme de la Foradada) i Castell de Malagastre (terme municipal d'Artesa de Segre).

Algunes espècies d'animals i plantes són molt vulnerables a la petjada de l'ésser humà. És per aquest motiu que s'han establert tres categories depenent del grau de sensibilitat:

· Zona de màxim interès per a la flora protegida: no hi és permesa l'obertura de noves vies d'escalada ni l'escalada en cap moment de l'any per la presència d'espècies de flora amenaçada.
· Zona d'interès per a la conservació d'aus: no hi és permesa l'obertura de noves vies sense autorització i se'n regula temporalment l'escalada per adequar-la a l'època de cria.
· Zona lliure: hi és permesa l'escalada tot l'any i l'obertura de noves vies no precisa cap mena d'autorització.
La nova regulació ha estat consensuada entre representants i/o membres del Centre Excursionista de Lleida, de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), del Centre Excursionista de Balaguer, de l'Agrupació Excursionista de l'Urgell, de la Xarxa d'Escaladors Catalans (XESCA), de l'Associació d'Escalada Sostenible (AES), de la Societat d'Amics de Muntanya de Tremp i del Centre Excursionista de Flix.

 

Data de Publicació 03 Febrer de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Esports d'aventura , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.