Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Nou paradigma

Enrere

L'ego, aquell intrús

1 fotos

Quantes vegades hem sentit parlar de l'ego? O de les seves derivacions? És una persona egocèntrica, egoista, el seu ego no li deixa demanar disculpes... cap ens transmet quelcom positiu, sinó el contrari. Així doncs, què és l'ego?

L'escriptor i conseller espiritual alemany Eckhart Tolle ho defineix a la perfecció. Però ha necessitat llibres sencers per explicar-ho (El poder de l'ara, Un nou món, ara). Anem per parts.

Contínuament per la nostra ment passen milers de pensaments. La psicologia ens diu que en cada cosa que fixem la mirada fem un exercici d'anàlisi: m'agrada, fa bona olor, no és del meu gust, no hi estic d'acord... I de la mateixa amb les persones. Quan som petits potser no tenim aquesta freqüència de pensaments o almenys no els fem tan cas. Som més conscients i vivim el present sense pensar ni en el passat ni en el futur. Però a mesura que passen els anys, cada cop ens identifiquem més amb aquestes idees que ens venen al cap: no sóc prou bo en això , avui tinc un mal dia, ells em menyspreen, ... Ens repetim tant aquests pensaments que al final els acabem creient i ens identifiquem completament amb ells, ens creem la nostra pròpia realitat. 

Quan estem plenament identificats amb aquests pensaments veiem la realitat distorsionada. Si la nostra ment ens diu que els estrangers són delinqüents, només ens fixarem en allò que fan malament i cada cop que hi ha un cas de delicte ens direm a nosaltres mateixos "ja ho deia, jo". Però aquest filtre dels nostres pensaments també està condicionat pel passat i per la nostra cultura. Perquè en realitat no estem vivint el present, ja que tenim la nostra ment ocupada en pensar en el passat i en el futur.

Aleshores, què som? Un breu exercici t'ajudarà a sentir qui ets. Perquè qui ets tu no es pot definir amb paraules, tu ets un ser. En el llibre Un nou món, ara, l'escriptor explica com ser conscient de qui ets a través de la meditació. Tanca els ulls i concentra't en la teva respiració. Sigues conscient de la teva respiració i fes-ho d'una manera natural. Nota com l'aire que inspires entra per les fosses nassals i fa tot el recorregut fins arribar als pulmons. Ara concentra't en els peus i sent com la sang córrer per les teves venes i et fa un pessigolleig que et puja per les cames. Això són els teus peus. No oblidis la respiració. Ara mica en mica puja i fes el mateix amb les teves mans. Concentra't i sent com la sang arriba a la punta dels teus dits, tan sensibles al tacte. Segueix pels braços i per la caixa toràcica. Això que sents, aquesta energia, ets tu.

Si has estat fent aquest exercici conscientment, la teva ment haurà deixat d'emetre pensaments constants. Potser les primeres vegades t'ha dit "què estàs fent?", però mica en mica podràs alliberar-te almenys una estona d'aquest corrent incessant de pensaments amb els quals t'identifiques, els quals no són res més que la forma del teu ego.

Repetir aquest exercici és una de les maneres per acostumar-se a sentir el propi cos i ser conscient de cada moment que vivim. La qüestió és arribar a viure el moment present com més minuts al dia millor. Perquè com ja hem dit i encara que no t'ho creguis, tu no ets aquest corrent incessant de pensaments que té la teva ment.

 

Wikipedia. Eckhart Tolle

Conferència a Barcelona en Castellà

Vídeos de Eckhart Tolle en Castellà

Eckhart Tolle a revista Namaste 

Vídeo Jim Carrey parlant de Eckhart Tolle

Vídeo Jim Carrey parlant de la intenció

Pàgina web de l'autor (En anglès) 

 

 

 

 

Data de Publicació 25 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " consciència "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.