Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Noves tecnologies

Enrere

La seguretat dels menors a Internet: l'amenaça de la pedofília i la pederàstia

1 fotos

Prevenir la pederàstia i la pedofília. Aquest és l'objectiu de la xerrada a càrrec de l'agent dels Mossos d'Esquadra, Jordi Cortassa, sobre la seguretat a Internet que va tenir lloc el 18 de novembre a Lo Casino d'Alcarràs. El col·loqui anava dirigit sobretot a menors i als pares d'aquests menors per alertar-los del perill de la xarxa.

Cortassa va diferenciar en primer lloc els conceptes pedofília i pederàstia. El primer és el que gaudeix mirant observant, però que no arriba a un contacte físic, mentre que l'altre estableix una relació de llarga durada que pot arribar als 2 o 3 anys amb l'objectiu que el menor li tingui confiança per arribar a tenir una trobada física.

"Que no publiquin quan van de vacances, quan tornen, què fan, on van...".

Els pedòfils estableixen un primer contacte a través d'un xat. El següent pas és obtenir la seva direcció de messenger per establir una relació d'amistat a través de la webcam. Després envien un correu electrònic amb un virus de tipus troià per poder accedir a l'ordinador del menor. D'aquesta manera, el pedòfil pot establir contactes amb amics del nen o, en el pitjor dels casos, connectar la webcam per observar al menor sense que aquest se'n adoni. Un cop obtenen aquestes imatges poden arribar a fer-los xantatge. L'agent dels Mossos d'Esquadra, va indicar que per evitar aquest tipus de pràctiques es recomana en primer lloc tenir l'antivirus i el sistema operatiu actualitzat i col·locar un gomet o una tireta a la webcam en cas que aquesta no tingui tapa per així evitar que es connecti sense el permís de l'usuari. A més, aconsellen que l'ordinador no estigui situat en una habitació tancada sinó en un lloc de pas de la casa i que la càmara només enfoqui de l'espatlla cap amunt.

Els pederastes actuen d'una altra manera. Estableixen una relació de llarga durada amb el menor per arribar quedar amb ells. Cortassa va explicar a aquesta revista que no existeix un perfil de pederasta i que pot ser-ho qualsevol. Des dels Mossos d'Esquadra, demanen als pares que controlin les visites dels seus fills i també que observin la reacció d'ells en cas d'una visita, ja que sovint poden estar sotmesos a xantatge.

"A data de la Setmana Santa del 2009 hi havia 13 nens a Lleida que rebien tractament per addicció a Internet"

Pel que fa a les xarxes socials, recomanen publicar només continguts i fotografies de caràcter neutre per preservar la intimitat de la persona. "Que no publiquin quan van de vacances, quan tornen, què fan, on van...".

Per últim, Cortassa va explicar el problema de l'addicció a Internet i va afirmar que a data de la Setmana Santa del 2009 hi havia 13 nens a Lleida que rebien tractament per aquesta patologia.

Data de Publicació 30 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , Facebook , Internet , menors a Internet , xarxes socials "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.