Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

Recullen signatures per blindar el català a l'escola

  • Imatge d'arxiu de la concentració que va tenir lloc a Alcarràs
1 fotos

Arrel de la sentència del Tribunal Constitucional d'establir el castellà com a llengua vehicular a l'escola, a més del català, ha provocat que la ciutadania es mobilitzi amb diverses accions per mostrar el seu rebuig a aquesta decisió. Una d'elles va ser la concentració a diversos ajuntaments catalans el 12 de setembre, dia en què van començar les classes, mentre que avui, coincidint amb el Dia Internacional de les Llengües, la plataforma Som Escola convida a que tothom esculli la paraula en català que més agradi. D'altra banda, els promotors de la ILP Salvem l'Escola en Català, ha iniciat una recollida de signatures per exigir que el Parlament aprovi una llei per blindar la llengua catalana a l'ensenyament de Catalunya. 

La plataforma d'entitats cíviques, culturals i educatives, Som Escola, ha endegat la iniciativa "La paraula en català que més estimo", on convida a tots els centres educatius a triar a través d'un dibuix, mural o audiovisual la paraula en català més bonica. A nivell particular, també es pot participar a través de la seva pàgina web. De la mateixa manera, l'escriptor Màrius Serra, autor del tweet #catalaalatac, ha fet una crida a la mobilització a favor de la immersió per aquesta tarda a les 18h a la plaça Universitat de Barcelona.

Paral·lelament a tot això, els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Salvem l'Escola en Català, han iniciat una recollida de signatures per exigir al Parlament de Catalunya que aprovi la proposta per tal de blindar el català a l'escola, llei que CiU, PSC i PP van rebutjar a la Mesa del Parlament afirmant que era inconstitucional. Immediatament, però, Solidaritat Catalana va tornar a presentar la llei. 

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat al govern català que apliqui la sentència del Constitucional. Per contra, la Generalitat ha presentat un recurs, el qual encara no ha estat processat. 

 

 

Data de Publicació 25 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya , centres educatius , mobilitzacions ciutadanes "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.