Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

Les petjades de la Guerra Civil al Baix Segre

  • Recreació
5 fotos

La Guerra Civil Espanyola (1936-1939) va tenir especial incidència als pobles del Baix Segre perquè estaven situats prop del riu, un punt estratègic que separava els bàndols republicà i nacional. Però Seròs va ser el municipi que més ho va patir i on les tropes franquistes s'hi van establir més temps.

De testimonis d'aquests fets n'hi ha molts, així com també de documents o troballes que encara avui dia sorprenen als veïns. Precisament, el juny de l'any passat es va trobar en una casa de Seròs les restes de dos esquelets humans que, segons les investigacions, correspondrien als cossos de dos joves soldats del bàndol franquista. Jordi Ibars, el propietari, va explicar a la revista Altanto!! que a l'inici de la guerra, la seva casa va acollir refugiats de guerra del bàndol republicà i que un cop entrades les tropes de Franco, es va convertir en un hospital de campanya pels nacionals. Encara avui dia treballen excavant el jardí, on han trobat grans quantitats de ceràmica i vidre, botons i bales, entre altres objectes. Fins i tot s'ha pogut delimitar la zona on va esclatar una bomba. 

El terme de Soses també va ser rellevant i així ho demostren les fotos realitzades pel conegut Robert Capa i que actualment estan en mans d'un grup de sosins, amb les quals ja es va organitzar una exposició a la vila. Un dels seus propietaris, en David, encara intenta localitzar avui dia on es va fer cada una d'aquestes fotografies.

 

 

Data de Publicació 24 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " arqueologia , història Baix Segre , Seròs , Soses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.