La Guerra Civil Espanyola (1936-1939) va tenir especial incidència als pobles del Baix Segre perquè estaven situats prop del riu, un punt estratègic que separava els bàndols republicà i nacional. Però Seròs va ser el municipi que més ho va patir i on les tropes franquistes s'hi van establir més temps.
De testimonis d'aquests fets n'hi ha molts, així com també de documents o troballes que encara avui dia sorprenen als veïns. Precisament, el juny de l'any passat es va trobar en una casa de Seròs les restes de dos esquelets humans que, segons les investigacions, correspondrien als cossos de dos joves soldats del bàndol franquista. Jordi Ibars, el propietari, va explicar a la revista Altanto!! que a l'inici de la guerra, la seva casa va acollir refugiats de guerra del bàndol republicà i que un cop entrades les tropes de Franco, es va convertir en un hospital de campanya pels nacionals. Encara avui dia treballen excavant el jardí, on han trobat grans quantitats de ceràmica i vidre, botons i bales, entre altres objectes. Fins i tot s'ha pogut delimitar la zona on va esclatar una bomba.
El terme de Soses també va ser rellevant i així ho demostren les fotos realitzades pel conegut Robert Capa i que actualment estan en mans d'un grup de sosins, amb les quals ja es va organitzar una exposició a la vila. Un dels seus propietaris, en David, encara intenta localitzar avui dia on es va fer cada una d'aquestes fotografies.
** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.