Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

La Llei del Cinema vol normalitzar el català als cinemes i enfortir el sector

  • La roda de premsa va tenir lloc a l'Espai Funàtic de Lleida
  • La roda de premsa va tenir lloc a l'Espai Funàtic de Lleida
2 fotos

Joan Manuel Tresserras, Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació acompanyat de Joan Puigcercós, president d'Esquerra i Carmel Mòdol, candidat per Lleida al Parlament de Catalunya, han presentat a l'Espai Funàtic de Lleida, la nova La Llei del Cinema, promoguda per ERC i recentment aprovada pel Govern. Segons Tresserras, "aquesta llei vol enfortir el sector aprofitant l'adaptació al cinema digital, amb l'ampliació de la diversitat de gèneres cinematogràfics mitjançant sales concertades amb la Generalitat on es puguin veure pel·lícules europees i d'altres països, que guanyen en concursos, i que fins ara no s'estrenaven a Catalunya, i finalment garantint el doblatge en català de les pel·lícules que arriben doblades al cinema". El conseller ha explicat que la llei serà vigent a partir del gener del 2011 i es desplegarà durant cinc anys més dos anys segons acords. Tot i que encara es desconeixen les normes que s'aplicaran, la llei es desenvoluparà amb un reglament per garantir el seu desplegament.

Segons el Conseller, la Llei del cinema té tres àmbits d'actuació "donar suport al sector del cinema davant la crisi que pateix, enriquir la cultura de Catalunya amb l'accés a pel·lícules que fins ara no arribaven als cinemes i protegir les versions originals i el doblatge en català", explica el conseller.

Segons el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, "la llei s'ha aprovat en un moment important i res l'ha pogut aturar". Puigcercós afirma que "Catalunya està en un moment de canvi de tendència en la política del Govern respecte al cinema, posant el català al nivell del castellà als cinemes". Les mesures, ha continuat Puigcercós, "volen protegir el sector deixant de dependre del mercat, creant la demanda i el mercat cultural tenint en compte l'equilibri territorial".

 

Data de Publicació 19 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Partits polítics , teatre i cinema "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.