Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Oci i Cultura

Enrere

Busquen crear la marca 'Baix Segre'

8 fotos

L'Institut d'Estudis Ilerdencs va acollir aquest dimarts la jornada "La dinamització cultural del Baix Segre", on es va posar de manifest la gran riquesa patrimonial, arqueològica, paisatgística, cultural i ornitològica que té aquesta zona. A través de diverses conferències que van deixar palès aquest gran potencial sobretot turístic i educatiu, la jornada pretenia ser una reflexió conjunta que esdevingués la base per treballar en un front comú de cara a aprofitar i potenciar tots aquests recursos sota la marca Baix Segre i amb el Monestir d'Avinganya com a centre neuràlgic.

D'acord amb el que es va dir a la jornada, la fórmula més escaient per a poder dur a terme aquesta tasca de recuperació de camins, conservació de la gran quantitat de jaciments de totes les etapes de la història, neteja dels espais naturals com l'Aiguabarreig, creació de les infraestructures necessàries... i moltes altres accions que s'haurien de dur a terme, caldria crear un consorci patrimonial que unís les forces dels diversos ajuntaments.

Com a representants dels consistoris, van assistir a la jornada, l'alcalde d'Alcarràs, de Torres de Segre, d'Aitona, de Seròs, de Massalcoreig i una regidora de Soses.

La jornada va comptar amb les conferències de Joan Ramon González, cap del Servei d'Arqueologia de l'IEI, sota el títol "El Baix Segre, desconegut?", "El patrimoni natural del Baix Segre", a càrrec de M. Àngels Lacruz, tècnica de l'Oficina de Turisme Ornitològic i Natural de Seròs, "El patrimoni arqueològic del Baix Segre", a càrrec de M. Pilar Vàzquez, arqueòloga del Servei d'Arqueologia de l'IEI, "Com elaborar una estratègia de patrimoni i turisme cultural al Baix Segre? El Centre d'Interpretació d'Avinganya", que ofereix Joana Xandri, arqueòloga del Servei d'Arqueologia de l'IEI, i la taula rodona "El Baix Segre, una subcomarca singular", moderada pel director de l'IEI, Albert Turull.

Per tot aquell que vulgui visitar Avinganya, aquest dissabte hi haurà l'arqueòloga de l'IEI, Joana Xandri, oferint una visita guiada. De totes maneres, el monestir està obert al públic tots els caps de setmana. 

 

Data de Publicació 25 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Aitona , ajuntaments , Alcarràs , arqueologia , Diputació Lleida , La Granja d'Escarp , Massalcoreig , pobles Baix Segre , Seròs , Soses , Torres de Segre , turisme "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.