Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Salut, cos i ment

Enrere

La franja d'edat que registra més accidents al volant és la dels 31 als 45 anys

Les distraccions, l'alcoholèmia i la velocitat són els factors que més provoquen els sinistres

2 fotos

La primera causa de mortalitat a Espanya són els accidents de trànsit i els factors que els provoquen són principalment les distraccions, l'alcoholèmia i la velocitat. Així ho va explicar el mosso d'esquadra coordinador de mobilitat segura de la regió de ponent, Jesús Alcalde, en una xerrada pensada per sensibilitzar als assistents sobre els perills de l'alcohol, les drogues i la velocitat a la carretera, que va tenir lloc a Lo Casino durant el mes d'abril.

Alcalde va parlar dels falsos mites com que són els joves qui provoquen més accidents. Així doncs, tampoc és veritat que córrer, menjar xiclet, mastegar cafè o beure molta aigua fan que disminueixi el resultat d'una prova d'alcoholèmia, ja que la quantitat absorbida pel cos és la mateixa. Com a factor important a tenir en compte, Alcalde va destacar la importància de modificar els hàbits i complir amb les normes de seguretat viària, com per exemple, creuar pel pas de vianants. "Si nosaltres ho fem, els nostres fills també ho faran i ja s'ho agafaran com a costum". 

Un cop acabada l'explicació, amb exercicis pràctics inclosos, va arribar el torn d'en Ferran i en Jacob, dos joves paraplègics que van ser usuaris de l'Institut Guttmann. En Jacob va explicar que els pacients del Guttmann són, majoritàriament, persones que o bé han patit una lesió medul·lar o bé un traumatisme cranioencefàlic. En el primer cas, es tracta d'un cop a la columna vertebral, que pot trencar la medul·la amb una lesió completa -parlaríem de paraplegia o tetraplegia- o incompleta -pèrdua de sensibilitat a algunes parts del cos, mobilitat reduïda, etc.- En el segon cas, el traumatisme cranioencefàlic és un cop fort al cap que el més greu pot provocar que l'accidentat es quedi en estat vegetal i el de grau inferior pot afectar a la parla, a la coordinació, a la capacitat de concentració, etc. i requereix també un llarg període de recuperació.

Un cop acabada la xerrada es va donar torn obert de paraula, on els assistents van resoldre els seus dubtes i van donar les seves opinions.
Cal recordar que a Catalunya es produeixen cada any 150 lesions medul·lars i entre 400 i 450 traumatismes cranioencefàlics.

Data de Publicació 17 Abril de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " accidents , Alcarràs , seguretat vial , xerrades salut "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.