Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Aproven mesures extraordinàries per a la retirada de fruita de pinyol

2 fotos

El conseller ha confirmat que s'atendrà la reclamació que es va fer des de Catalunya i que el propi conseller va traslladar la setmana passada a la ministra Aguilar, sol·licitant mesures extraordinàries per a la retirada de fruita que permetin neutralitzar l'actual caiguda de preus i els desequilibris en el mercat.

Respecte a la crisi de preus que està vivint el sector de la fruita de pinyol, en especial el préssec i la nectarina, el Pelegrí ha confirmat que s'atendrà la reclamació que es va fer des de Catalunya i que ell mateix va traslladar la setmana passada a la ministra Aguilar, sol·licitant mesures extraordinàries per a la retirada de fruita que permetin neutralitzar l'actual caiguda de preus i els desequilibris en el mercat.

Precisament, el conseller va demanar a la ministra que en el decurs de la reunió del Consell de Ministres d'Agricultura, defensés un sistema de retirades extraordinàries de fruita per tal de poder recuperar el mercat. Així, s'ha confirmat per part del Ministerio que la Comissió aprovarà un reglament al setembre per desenvolupar aquestes mesures extraordinàries que permetran als productors procedir a la retirada a partir d'avui mateix.
 
Per això "el Comité de gestió publicarà el proper 28 de juliol un decret amb efectes retroactius perquè els productors puguin procedir a fer la retirada a través de les organitzacions de productors a partir de demà dimecres. Aquesta mesura preveu un increment substancial del preu de retirada sobre el preu vigent en l'actualitat que es pot veure quasi duplicat" ha explicat el conseller als representants d'ASAJA en una reunió bilateral. França i Itàlia han donat suport a la proposta que ha plantejat Espanya a partir de les demandes fetes la setmana passada pel conseller i pel propi sector.
 
Pel que fa als Pressupostos de la Generalitat per aquest 2011, el conseller Pelegrí ha explicat que seran de 473,4 milions d'euros. El conseller ha reconegut que no és el pressupost que li hauria agradat presentar, però malgrat les dificultats permetrà assegurar la major quantitat de recursos perquè el sector pugui impulsar la seva activitat productiva. El Departament destinarà el 63% dels recursos del pressupost en ajuts, aportacions a empreses, préstecs i inversions directes al sector i, més del 50% de les línies -que representen el 80% del capital destinat a ajuts- es mantenen o s'incrementen per aconseguir la major disponibilitat de recursos per als productors.
  
Quant a la Política Agrària Comuna (PAC), Pelegrí ha explicat que el Govern defensarà una PAC eficaç i viable. També defensa l'estructura actual de la PAC amb dos pilars i la creació d'instruments per a la gestió de crisis agràries. El conseller ha explicat que Catalunya defensa el manteniment de pagaments directes com a mecanisme que asseguri un nivell bàsic de renta i l'establiment de mesures destinades a garantir que els productes que es comercialitzin en territori comunitari compleixin les normes sanitàries i mediambientals comunitàries.
 
Pel que fa a l'adaptació de les explotacions catalanes a la normativa de benestar animal, que en el cas de les gallines ponedores entrarà en vigor l'1 de gener de 2012, el conseller ha manifestat que l'adaptació de les explotacions avícoles catalanes és una mica preocupant, ja que el 80% de les places de ponedores encara s'han d'adaptar. Per aquest motiu, el conseller ha explicat que s'han posat en marxa una sèrie de mesures que tenen com a objectiu agilitzar aquest procés. Entre aquestes, Pelegrí ha assenyalat els ajuts dins el PDR, l'obertura d'una línia de crèdit amb una inversió màxima per beneficiari i any de 750.000 euros i l'elaboració d'un pla específic d'adaptació.
 
Aquesta mesura permetrà reduir els terminis per a l'inici de l'activitat (en la majoria de casos es redueix a la meitat el temps que necessiten actualment per iniciar l'activitat); reduir els costos associats als procediments de tramitació; evitar duplicitats en el procés de control de les activitats (que es feia des de diferents instàncies de la pròpia administració i via ECA's abans, durant i després dels procés d'implantacó; i facilitar l'adaptació de les explotacions actuals als nous requeriments de la normativa comunitària de benestar animal que entra en vigor el gener del 2011 per a les gallines i el 2013 per als porcs (i que obligarà a moltes explotacions a ampliar les seves instal·lacions a mateix nombre d'animals per adaptar-les a les noves exigències d'espai i de benestar animal).

Cal destacar que el director general d'Afrucat, Manel Simón, es va mostrar molt satisfet davant l'aprovació d'aquestes mesures, que seran d'entre 0,20 i 0,30 euros per retirar del mercat la fruita de pinyol que s'acumula a les cambres frigorífiques de les cooperatives.

 

 

Data de Publicació 20 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , crisi econòmica , Generalitat , preus "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.