Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC reclama a Artur Mas més flexibilitat en la circulació de vehicles agraris

L'Organització agrària s'ha reunit aquest matí amb el president i li ha traslladat el seu malestar per les retallades pressupostàries

2 fotos

El sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) s'ha reunit aquest matí amb el President de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha demanat "més flexibilitat" en les limitacions a la circulació de vehicles agraris per variants i carreteres especialment entre els mesos de juny i novembre que és quan es recullen la major part de les collites. Els responsables de JARC han explicat al President Mas que en un moment en el que els preus que perceben els productors són tan ajustats cal que les despeses de transport que incideixen en el cost de producció siguin també eficients i per això és important poder circular per les vies ràpides enlloc de fer-ho per carreteres comarcals o locals que impliquen sovint desplaçaments més llargs i per tant major despesa en combustible i temps.

 

Des de JARC s'ha fet especial incidència que el sector és estratègic, com ja va convenir el Parlament de Catalunya en el marc del Debat Agrari de l'abril de l'any passat i que per tant, això vol dir que no es poden assumir les retallades continuades i ha demanat que s'aposti per un col·lectiu feble que és el garant del territori i el responsable de bona part de l'alimentació dels catalans. Per això un altre dels temes que s'ha posat sobre la taula ha estat la necessitat de treballar per millorar les rendes dels pagesos i ramaders catalans mitjançant els canals de comercialització dels seus productes i garantint que els marges cobriran el cost de producció i els permetran guanyar-se la vida amb dignitat.

 

En aquest sentit, des de JARC s'ha fet especial èmfasi en qüestions com el finançament de les explotacions agràries i la necessitat que aquestes puguin accedir als avals de 200 milions d'euros que va prometre habilitar per a les empreses el Govern de la Generalitat. Alhora s'ha demanat que es compleixi la Llei de la Morositat i que els observatoris de preus es facin servir per a donar a conèixer la realitat que viu el sector i per habilitar mesures que permetin garantir el cobrament dels productes a preus dignes.

 

Els responsables de JARC han valorat molt positivament la proposta que es fa en el marc de les lleis Òmnibus d'agilitzar la burocràcia que incideix sobre el sector, especialment en el cas de les comunicacions per a l'obertura d'explotacions ramaderes i el fet que aquestes passin totes a l'annex II enlloc de mantenir-se en l'annex I, junt amb indústries de les característiques de les petroquímiques, ja que res hi tenen a veure.

 

Finalment, el tema dels regadius i la necessitat d'impulsar la consciència de la seva necessitat, especialment a les zones més deprimides per tal de dinamitzar-les i garantir-los-hi unes rendes que permetin continuar vivint de la terra ha estat també sobre la taula. En aquest sentit s'ha parlat del Segarra-Garrigues que ja comença a regar i del Canal Xerta-Sènia, actualment paralitzat.

Data de Publicació 21 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Generalitat , JARC , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.