Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El Club de Pesca de Torres denuncia el mal estat de les aigües d'Utxesa

1 fotos

El mal estat de les aigües de l'embassament d'Utxesa està provocant un canvi en el comportament d'algunes espècies aquàtiques i la desaparició d'alguna d'elles com el peix gat, el barb o la mandrilla. Des del Club Esportiu de Pesca Torres de Segre fa temps que demanen la gestió d'aquest espai per evitar que la diversitat piscícola entri en una espiral de recessió sense fi. Ara, farts que ningú els doni una solució, han enviat una carta a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), al departament de Medi Natural del DAAR i al propi Consorci d'Utxesa.

L'embassament d'Utxesa és un espai natural protegit i com a tal li correspon una gran protecció ambiental. Un protecció que podria ser "que no li fos necessària ja que el seu interès turístic, ornitològic i pesquer" podria entrar en un "procés irrecuperable", explica la carta. En ella també s'afirma que hi ha noves espècies d'algues i plantes a les aigües i d'altres que naden de forma inusual. A més, en els últims anys només es pesca carpa de tamany gran i la presència del silur és notable. Tot això posa de manifest un canvi en l'ecosistema, una important recessió en la diversitat piscícola que podria no tenir marxa enrere.

El Club Esportiu de Pesca Torres de Segre sol·licita a les diverses institucions que s'analitzin les aigües i es redacti un projecte-estudi de viabilitat de la fauna piscícola d'Utxesa. Amb aquest s'han d'establir pautes de treball que aconsegueixen retornar la diversitat i la densitat de les espècies piscícoles. D'altra banda, és urgent que s'adoptin les mesures pertinents per les algues i plantes que cobreixen la làmina d'aigua envaint zones de pesca i alterant el comportament de les espècies degut a l'alteració de les condicions de l'aigua. Per últim, demanen una visita amb els tècnics corresponents per buscar solucions, per les quals posen la seva entitat a disposició del Departament.


Data de Publicació 28 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " pesca , Torres de Segre , Utxesa "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.