Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Apareixen morts centenars de peixos al Pantà de l'Arròs

  • Foto d'arxiu del Pantà de l'Arròs
1 fotos

El passat dimarts, 6 de setembre tècnics municipals van detectar l'entrada d'aigua contaminada al Pantà de l'Arròs d'Alcarràs, provocant la mort dels peixos que hi havia. És dóna l'especificitat que aquest pantà ha estat declarat reserva natural i que es troba en una zona d'especial protecció.

Davant d'aquesta situació l'Ajuntament va requerir de manera immediata l'actuació del cos d'Agents Rurals, d'inspectors de l'ACA i de la Unitat Regional de Medi Ambient del cos de Mossos d'Esquadra a més de posar-se en contacte de manera immediata amb el Departament d'Agricultura.

Tot i l'avís i de l'obertura d'una investigació, l'Ajuntament va detectar que continuava l'entrada d'aigua contaminada, motiu pel qual ahir va decidir tirar endavant dues actuacions. En primer lloc, després de contactes amb la junta directiva de la Comunitat de Regants de Canal d'Aragó i Catalunya es va autoritzar l'entrada d'aigua neta al pantà amb l'objectiu d'oxigenar l'aigua contaminada. D'altra banda, el consistori va llogar compressors d'aire amb l'objectiu d'injectar aire dins de l'aigua i ajudar encara més en l'oxigenació de l'espai.

Aquestes actuacions van aconseguir frenar la contaminació i evitar que seguissin morint els peixos.

Tot i aquesta provisional solució, l'Ajuntament continua els contactes amb les diferents parts implicades per exigir que les investigacions determinin la responsabilitat de la contaminació de les aigües, amb l'objectiu de personar-se com a acusació particular.

A més, es demana informació i seguiment de l'estat de l'aigua i tenir accés als resultats de l'analítica per poder trobar d'on prové la contaminació i acabar definitivament amb un problema que ja ha afectat en diferents ocasions aquest pantà.

Data de Publicació 11 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , Alcarràs , animals , ecologia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.