Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

UP convoca una manifestació contra la crisi de preus

Tindrà lloc el 2 d'octubre a Lleida i arribarà fins la Fira de Sant Miquel

1 fotos

Unió de Pagesos convoca una manifestació el pròxim 2 d'octubre a Lleida per protestar contra els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l'agroindústria, i per exigir una reforma justa de la Política Agrària Comuna (PAC). En aquest sentit, el sindicat recorda que la renda agrària a Catalunya ha caigut un 38% entre els anys 2001 i 2010 en termes constants.

La manifestació del 2 d'octubre portarà el lema ‘Aturem els baixos preus al camp. Que ens paguin com cal!', i recorrerà el centre de Lleida, a partir de les 11.30 h, des de la Delegació del Govern de la Generalitat fins a l'entrada de la Fira de Sant Miquel.
 
La protesta del sindicat per la situació en què es troba la pagesia es fa extensiva al Govern català i al Govern de l'Estat, ja que considera que no fan complir les normatives que regulen el mercat, la competència i el comerç agroalimentari. Unió de Pagesos també exigeix una reforma de la PAC que inclogui mecanismes de mercat amb recursos per pal·liar les crisis de preus o de costos en el sector.
 
Una altra de les raons per les quals el sindicat convoca aquesta manifestació és per reclamar mesures fiscals, de foment, estructurals i sectorials que donin suport a la pagesia professional, que incentivin el relleu generacional i incloguin una sortida digna per a les persones sense recanvi generacional a la seva explotació. Les propostes a curt termini presentades per Unió de Pagesos per fer front a aquesta crisi són, entre altres, l'adequació de la fiscalitat als productors, investigar si la gran distribució ha abusat de la seva posició de domini respecte la venda a pèrdues, un control real i efectiu en el compliment de les normes de comercialització, etiquetatge i terminis de pagament, control del compliment de les mateixes normes de qualitat i seguretat alimentàries per a la fruita i hortalisses procedents de països tercers i elaboració d'un segon pla de reconversió de la fruita dolça.

 

Data de Publicació 27 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , preus , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.