Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Els pagesos salven la campanya gràcies al paraguaio i a la platerina

1 fotos

Arriba l'hora de fer balanç de la campanya d'enguany de la fruita dolça. Una campanya marcada pels factors que han provocat una davallada de preus insostenible pel productor. Al Baix Segre, la collita ha estat salvada pel paraguaio i la platerina, mentre que el préssec i la nectarina han estat per sota els costos de producció durant el juliol i agost. No obstant això, les darreres informacions apunten al un augment del preu de préssec i nectarina en les varietats tardanes durant les últimes setmanes.

El responsable nacional del sector de la fruita dolça d'Unió de Pagesos, Raül Sales, ha explicat a la revista Altanto!! que aquest ja és el tercer any consecutiu que detecten que es solapen les campanyes, tant estatals com europees, cosa que fa baixar el preu de venda. A això cal sumar-li la crisi del cogombre que va afectar les fruites i hortalisses del país a banda d'unes condicions meteorològiques que no han acabat d'afavorir la producció.

"El pagès haurà d'afegir entre 10 i 15 cèntims en préssec i nectarina", afirmava Sales. I és que enguany, la nectarina encara ha anat pitjor que el préssec, una tendència que normalment es dóna a la inversa. Això és degut a l'augment de la producció de la nectarina pel Pla de Reconversió Varietal que apostava per arrancar préssec i plantar nectarina.

Amb tota aquesta crisi de preus, Unió de Pagesos demana mecanismes de control que desembossin el mercat per fer front als preus de la gran distribució. En aquest sentit, Sales va fer referència a la retirada per transformació en sucs, que a Brussel·les es paga a 26 cèntims, establint així el preu més baix a pagar al productor. D'aquest manera, la gran distribució es veuria obligada a pagar al productor per sobre d'aquest preu.

JARC, d'altra banda, ha reclamat mesures de gestió del mercat de la fruita per salvar la campanya com línies d'ajut a curt termini i accions destinades a evitar la industrialització de les retirades de fruita. El sindicat ha criticat la falta de suport de les administracions.

 

 

Data de Publicació 27 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , preus "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.