Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Gairebé 1000 persones es manifesten contra la crisi de preus de la fruita dolça i la futura PAC

2 fotos

Prop de mil persones, segons Unió de Pagesos, han participat a la manifestació convocada pel sindicat a Lleida per protestar contra els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l'agroindústria, que ha tingut lloc aquest diumenge dia 2 d'octubre. Durant el recorregut de la marxa encapçalada per una desena de tractors, i que ha anat des de la Delegació del Govern de la Generalitat fins a l'entrada de la Fira de Sant Miquel, s'han afegit desenes de persones.

Amb el lema Aturem els baixos preus al camp. Que ens paguin com cal!, la manifestació també s'ha convocat per exigir una reforma justa de la Política Agrària Comuna (PAC), ja que aquesta no compta amb mecanismes efectius de gestió de mercat, com s'ha demostrat davant les reiterades crisis de preus d'aquest estiu en els sectors de la fruita i les hortalisses. El sindicat recorda que la renda agrària a Catalunya ha caigut un 38% entre els anys 2001 i 2010 en termes constants, segons dades del departament d'Agricultura.

La protesta del sindicat per la situació en què es troba la pagesia també es fa extensiva al Govern català i al Govern de l'Estat, ja que considera que no fan complir les normatives que regulen el mercat, la competència i el comerç agroalimentari, i recorda que el president de la Generalitat, Artur Mas, falta al seu compromís en el debat d'investidura, i que els consellers d'Agricultura, d'Empresa i Ocupació, i d'Economia i Coneixement incompleixen les resolucions del Parlament de Catalunya aprovades en el ple monogràfic sobre el sector agrari, celebrat a l'abril del 2010, respecte a la justícia i l'equitat en el comerç i la distribució dels productes agroalimentaris.

Unió de Pagesos també exigeix una reforma de la PAC que inclogui mecanismes de mercat amb recursos per pal·liar les crisis de preus o de costos en el sector. En aquest sentit, el sindicat considera que ni el president del Govern de l'Estat, ni la ministra de Medi Rural, ni el conseller d'Agricultura han aconseguit endegar mecanismes de gestió de crisi en el marc de la PAC, ni tampoc defensen l'establiment d'una xarxa de seguretat dels ingressos finançada íntegrament per la Unió Europea i que comporti una clàusula transversal per a sectors en crisi per preus o costos de producció amb una dotació adequada, i una assegurança de rendes compatible amb l'Organització Mundial del Comerç.

Una altra de les raons per les quals el sindicat ha convocat aquesta manifestació és per reclamar mesures fiscals, de foment, estructurals i sectorials que donin suport a la pagesia professional, que incentivin el relleu generacional i incloguin una sortida digna per a les persones sense recanvi generacional a la seva explotació.

Les propostes a curt termini presentades per Unió de Pagesos per fer front a aquesta crisi són, entre altres, l'adequació de la fiscalitat als productors, investigar si la gran distribució ha abusat de la seva posició de domini respecte la venda a pèrdues, un control real i efectiu en el compliment de les normes de comercialització, etiquetatge i terminis de pagament, control del compliment de les mateixes normes de qualitat i seguretat alimentàries per a la fruita i hortalisses procedents de països tercers i elaboració d'un segon pla de reconversió de la fruita dolça.

 

 

Data de Publicació 02 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , mobilitzacions ciutadanes , preus , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.