Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Una campanya marcada pels baixos preus

2 fotos

Una vegada més, la campanya de fruita dolça ha patit les conseqüències d'una crisi de preus. Una crisi que ja va començar amb l'alarma del bacteri E. coli quan els preus no semblaven apuntar gaire amunt i que va provocar una davallada en el consum general de fruita. A això se li va sumar el solapament de campanyes europees i estatals i unes condicions meteorològiques que no van afavorir la producció. Aquest còctel de factors són els responsables d'una crisi en el sector que ja fa diverses campanyes que dura.

Segons el sindicat Unió de Pagesos, els preus del préssec i la nectarina s'han pagat durant quasi tota la campanya entre 0,15 i 0,20 euros el quilo, unes xifres que representen menys de la meitat del que es va percebre en la campanya anterior. Només a partir del 5 de setembre s'han situat entre 0,35 i 0,40 euros el quilo, resultat de la disminució de l'oferta i l'augment del consum degut a les altes temperatures. Tot i això, els preus només van pujar un 10% i per tant, no va ser suficient per salvar la campanya.

En el cas de la pera, els preus fixats per Mercolleida han estat similars als del 2010, amb una mitjana de 0,40 i 0,45 euros el quilo. D'altra banda, la poma s'ha mantingut igual que l'anterior campanya, entre 0,30 i 0,35 euros el quilo

Per tal de denunciar aquesta situació, Unió de Pagesos va convocar una manifestació el 2 d'octubre a Lleida, coincidint amb la Fira de Sant Miquel, on hi van assistir centenars de pagesos. D'altra banda, el sindicat demana al departament d'Agricultura de la Generalitat i al ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí l'aplicació de mesures urgents per pal·liar aquesta situació.

 

 

 

Data de Publicació 20 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , mobilitzacions ciutadanes , preus , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.