Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Unió de Pagesos i l'empresa Novafrut signen un conveni per instal·lar xarxes antipedra als conreus

4 fotos

El sindicat Unió de Pagesos i l'empresa Novafrut van signar un conveni de col·laboració per la instal·lació de mesures de protecció de conreus. En concret es tracta de xarxes antipedra que evitarien les destrosses com les de les pedrades de l'estiu passat. Aquest acord permetrà que els pagesos interessats puguin instal·lar-ne a les seves explotacions amb un cost més econòmic. En concret, s'està parlant d'uns 15.000 euros per hectàrea coberta, segons el gerent de l'empresa Novafrut, Joan Maria Pareta.

Aquestes estructures tenen també cobertura antiocells, fan de paravents i a més hi ha la possibilitat de crear zones amb ombra per aquelles explotacions que ho necessitin. Per la seva banda, el responsable d'estructures i desenvolupament de la Unió de Pagesos a Cataunya, Francesc Pena, va explicar que aquestes instal·lacions no només permetran lluitar contra la climatologia sinó que també millorarà la competitivitat i qualitat de la fruita ja que serà més neta, més brillant, no estarà malmesa pel vent i a més serà més fàcil portar un control biològic.
En aquesta roda de premsa, que va tenir lloc al mes de novembre a la seu d'UP a Lleida, es va posar de manifest la importància de la resistència d'aquestes xarxes tenint en compte que moltes no van suportar les pedrades. En aquest cas, va afirmar Pena, Novafruit els dona confiança i garantia.

Cal tenir en compte que els pagesos tenen una mitjana d'unes 10 hectàrees i, per tant, la instal·lació s'anirà fent progressivament. El coordinador territorial d'UP a Lleida, Josep Cabré, va afegir que són conscients que no és el millor moment per al sector per fer una inversió d'aquest tipus i que s'hauria d'haver apostat fort per aquestes mesures quan la fruita anava molt bé. Tot i això, "amb el conveni es fixarà un preu més avantatjós" va assegurar. En aquesta línia, Pena va anunciar que demanaran al departament d'Agricultura que les xarxes antipedra es puguin pagar a través d'un crèdit a 7 anys al 0% i amb un 40% a fons perdut provinent del pla de millora.

En referència a la resta de països de la Unió Europea, Itàlia, Alemanya, França o Àustria tenen més del 50% de conreus coberts i alguns arriben gairebé al 100%, segons el gerent de Novafrut, mentre que ni Catalunya ni Lleida, per exemple, arriben al 5%.

Data de Publicació 16 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , pedrades , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.