Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La Generalitat no compleix amb els ajuts a joves agricultors ni als plans de millora de 2010

1 fotos

Els joves que durant el 2010 es van incorporar a l'activitat agrària i els productors que van fer inversions a les seves explotacions mitjançant plans de millora no han rebut durant l'any 2011 les ajudes corresponents que atorga la Generalitat. En total, l'Administració hauria d'haver abonat 24,5 milions d'euros durant el 2011 i a gener de 2012 encara hi havia pendents el 50% d'aquests ajuts. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, ha denunciat aquesta situació argumentant que a Catalunya hi ha més de 1000 explotacions que estan penjant d'un fil perquè no poden fer front als deutes que van assumir confiant en el pagament d'aquests diners.

L'any 2010 es van aprovar 302 expedients a joves, dels quals 102 són de Lleida. Aquesta xifra equival a 9,5 milions d'euros en aquest concepte a tots els agricultors catalans i més de 3 milions serien per als de Lleida. A aquestes dades s'ha d'afegir l'ajuda corresponent als plans de millora duts a terme durant el 2010, pels quals el DAAM va aprovar 1.173 expedients, que ascendeix a 35 milions d'euros. Cal recordar que els afectats van realitzar inversions per valor de 13 milions d'euros en el cas dels joves i de 87 milions d'euros en els plans de millora. 

JARC denuncia que mentre des del sector s'està donant resposta als requisits que s'estableixen en aquests ajuts i es compleixen amb els terminis establerts rigorosament, des de l'Administració catalana l'actitud és molt diferent: s'aproven nous expedients però no es paguen puntualment els compromisos adquirits des del 2010. Aquest fet, asseguren, posa en risc la viabilitat i continuïtat de moltes explotacions que ja travessen moments complicats.

 

 

Data de Publicació 05 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , DAAM , JARC , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.