Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Els pagesos d'Alcarràs organitzen patrulles pel terme per evitar robatoris

5 fotos

Els agricultors i ramaders del terme d'Alcarràs estan farts de ser el principal objectiu de robatoris i furts. I és que en els darrers mesos han notat un augment considerable d'aquests fets delictius en les seves finques, masos i granges. Per tal de frenar aquesta onada de robatoris, que també s'han produït en localitats veïnes, una cinquantena de pagesos i ramaders van organitzar durant el mes de gener sortides pel terme per tal de vigilar les seves propietats i alertar a la policia en cas de detectar qualsevol fet o vehicle estrany.

Tan sols una setmana després d'haver organitzat aquestes patrulles improvisades es van reunir al consistori alcarrassí en Junta de Seguretat Local representants dels pagesos i ramaders afectats, membres de l'Ajuntament d'Alcarràs i Policia Local, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i representants del cos de Mossos d'Esquadra a Lleida. El cap de la regió policial de ponent, Josep Lluís Rossell va explicar que de la reunió en van sortir 3 acords destinats a dibuixar un mapa clar de la situació per tal d'aplicar les mesures pertinents. En primer lloc, els Mossos demanen que tots els fets delictius siguin denunciats o, en qualsevol cas, comunicats al cos policial. En aquest sentit, cal destacar que els anys 2010 i 2011 van registrar uns 240 robatoris, una xifra que tot i ser molt alta, representa la meitat o un terç de la realitat, i és que "molts no denunciaven per no perdre tot un matí denunciant per un petit furt". En segon lloc, volen establir una major comunicació i coordinació amb la Policia Local d'Alcarràs i, per últim, intensificar la mesa de coordinació operativa, és a dir, estar més comunicats amb aquest cos local. En funció dels resultats, s'incrementarà més o menys el personal i la freqüència de les patrulles dels Mossos a la zona, mentre que els pagesos i ramaders seguiran fent torns per vigilar el terme. 

Farré va deixar clar que la funció dels pagesos és la d'observar qualsevol fet estrany, el qual haurà de ser comunicat ràpidament al cos policial per tal que siguin ells qui persegueixin el delicte. 

Les primeres detencions van tenir lloc dies després. El 27 de gener la policia autonòmica va detenir a dos lleidatans per emportar-se una desbrossadora de la Partida de Montagut i l'1 de febrer a un romanès veí de Torres per tenir a casa seva un arsenal de material robat -agrícola i de tot tipus- a punt per ser venut o enviat al seu país.

Podeu seguir les informacions dels membres de Sometents Alcarràs a través del seu grup a Facebook o a Twitter

 

 

 

Data de Publicació 02 Febrer de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , robatoris , sometents "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.